Юрий Борисов: "Не разбирам защо американците забиха нож в гърба на БПЦ" в брой 190

Юрий Борисов: "Не разбирам защо американците забиха нож в гърба на БПЦ"
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

На 9 май Светият синод на Вселенската патриаршия е признал, след 7 десетилетия схизма, автокефалията на Македонската православна църква – Охридска архиепископия (МПЦ-ОА)

 Тъй като е известно, че вселенският патриарх Вартоломей е послушник на американците, разбирам защо точно днес е този ход – той е нож в гърба на Сръбската православна църква и косвено нож в гърба на Московската православна църква. Американците знаят защо го правят.

Не разбирам обаче защо трябва да бъде забит нож и в гърба на Българската православна църква.

А от трите ножа този е най-дълъг и най-остър – в своя устав БПЦ е записала, че е наследник на Охридска архиепископия. Това е поредното, и то много тежко, отнемане на история от България.

Спокойно братята македонци можеха да получат името „Северномакедонска архиепископия“, дори „патриаршия“.

Не разбирам този американски удар, при положение, че ние, т.е. официална България, толкова много слушкаме.

Няма нещо, което да са ни поискали и да не сме го дали. Бази даваме, пред Украйна като момченца припкаме, от руски петрол и газ се отказваме, втечнен газ от хиляди километри купуваме, а бе изобщо – от ястребите най-големи ястреби се правим. След като сме толкова послушни на САЩ, не може ли с нещо да бъдем наградени, с нещо да не ни бият през зъбите? А-а, ще кажете – точно защото не слушаме достатъчно за Северна Македония е този толкова оглушителен шамар!

Да, ама ако имаме що годе нормални управляващи, шамарът би втвърдил страхотно принципната позиция на България!

Статията е прочетена 2351 пъти
Назад към брой 190Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024