САЩ убиват икономическия потенциал на Европа в брой 190

САЩ убиват икономическия потенциал на Европа
Категория: Реформа „СВОБОДНИ ПАРИ”

Анализаторът Юрий Подоляк коментира целите на САЩ в Европа.

Ето какво заяви той: „Как постепенно се трансформира европейското общество по отношение конфликта в Украйна. На практика много бързо се променя. И тази истерия, която беше в първите дни на военната операция постепенно изчезва.

И постепенно европейците започват да разбират, че те са глупаци.

Тях ги изполват американците, за да решават своите проблеми, не само в Украйна, но и в цяла Европа.

Главните резултати от т.нар. санкции срещу Русия, които към днешния ден са достигнати от американците, това е максимално прекратяване на вноса на руски енергоресурси. Разбираемо е, че бързо не могат да се откажат от тях….

Голямата част от информационните ресурси в ЕС са контролирани от американците. Аз дори не говоря за социалните мрежи. Благодарение на тези информационни ресурси американците подвеждат европейското общество, че те трябва да следват техните интереси, против интересите на ЕС.

Двата основни видими резултата от въвеждането на санкции срещу Русия това са намаляването на зависимостта от руските енергоресурси. Стратегията е приета. Но напълно от енергоресурсите Европа няма да може да се откаже и тя ще премине на американски енергоресурси и по този начин ще стане зависима вече от САЩ. Но тъй като американските резурси са много по-скъпи… по такъв начин себестойността на европейската продукция ще стане неконкурентоспособна…

Днес става въпрос за преразпределение на центровете за влияние върху света.

А такива центрове на сила са били САЩ, Китай, в някаква степен Европа,

Русия и някои други страни…

Русия като цяло е независима в приемането на решения и притежава най-мощното ядрено въоръжение в света, по-мощно от американското..

Тези четири страни разиграват помежду си световна шахматна игра.

Колкото и да говорят, че европейците и  САЩ са съюзници, на практика  европейците се явяват един  от главните конкуренти на САЩ….

САЩ искат да убият европейския икономически потенциал и те решават тази задача днес, в това число и в Украйна… А после резултат от тази световна трансформация ще стане не само намаляване на населението на Европа, това вече е предрешено….

Политическият елит в Европа сега обслужва не своите национални интереси, а интересите на САЩ.

И по такъв начин ЕС става една голяма Украйна – до такава степен зависими от САЩ, до такава степен изпълняващи техните капризи.

Явявайки се един от главните съперници на САЩ, в такава ситуация европейците ще загубят особено, ако на американците им се получи да поддържат на континента напрежение и постоянни военни конфликти, с което те на практика се занимават..

Великобритания играе на страната на САЩ. Съвсем неслучайно на прага на преразпределението на света тя излезе от ЕС….

Източник: efir.info

Статията е прочетена 2488 пъти
Назад към брой 190Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024