Позиция на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ по повод предложението на министър-председателя Кирил Петков всеки българин да дари по една заплата на украинското правителство в брой 189

Позиция на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ по повод предложението на министър-председателя Кирил Петков всеки българин да дари по една заплата на украинското правителство
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Предложението на министър председателя Кирил Петков всеки българин да дари по една заплата на украинското правителство е откровена провокация. Премиерът знае, че обществото е разделено по отношение на военният сблъсък между Русия и Украйна. Нещо повече – близо 70% от анкетираните декларират „неутралитет“.  Със сигурност голямата част от тези „неутрални“ симпатизират на Русия, като имаме предвид официалната и тоталната подкрепа за Украйна.

Провокация е, след като премиерът знае, че милиони българи едва оцеляват със своите мизерни заплати и пенсии.

Провокация е, след като правителството може да осигури евтин ток и газ в името на интересите на българския народ, но предпочита да служи на русофобската истерия. Може, защото са му известни пътят и начинът, посочени включително и от нашата партия. Нали му е ясно на българския премиер, че този път е от Русия?

Провокация е, след като призивът е очевидно за военна подкрепа  ̶  Кирил Петков никъде не споменава за хуманитарна помощ.

За какво му е на Кирил Петков тази провокация? Може би той за пореден път иска да покаже свръхлоялност към САЩ? Иска да се извини, че неговата коалиция не може да вземе бързо и еднозначно решение за подкрепа на Украйна?

Явно Кирил Петков подготвя почвата България да подкрепи директно Украйна с оръжия. Казваме „директно“, защото ясни станаха фактите за подкрепа чрез посредници.

Какво в същност ще подкрепи България, ако дари на Украйна  оръжия?

България ще подкрепи удължаването на войната. Явно официална България  иска конфликтът да се реши с военни средства. Явно официална България иска „афганистански“ сценарий.

Подкрепата на България за Украйна е подкрепа за повече смърт, както за руски, така и за украински войници. И целия този цинизъм в името на хипотетично отслабване на Русия – „мечта“ за САЩ и всички, които я следват.

С подкрепата си за Украйна и с враждебното си отношение към Русия българската власт работи директно срещу икономическите интереси на българския народ.

Нека да попитаме и следното. Иска ли Кирил Петков част от неговата помощ да стигне и до Донецк и до Луганск? Те нали бяха част от Украйна? Жертвите от режима в Киев за него допустими ли са или само жертвите на Киевския режим са жертви?

За ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ днешното  правителство е вредно за България. То поставя свои частни, егоистични интереси над непосредствените интереси – икономически, културни и дипломатически на българския народ. То е вредно  и стратегически, защото продължава да обслужва чужди геополитически интереси, които се стремят да съхранят със кръв и разрушения еднополюсния свят.

Освен за геополитически шахмат и лично облагодетелстване, в тази страна някой политик ще помисли ли и за добруването на обикновения българин?

Статията е прочетена 2790 пъти
Назад към брой 189Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024