Италиански журналист влезе в бази на украински нацисти и разказа за видяното в брой 188

Италиански журналист влезе в бази на украински нацисти и разказа за видяното
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Той подчертава, че Западът "разсеяно" не забелязва, че цяла една страна е превзета от националисти

Италианският журналист Джорджо Бианки, който се намира в Украйна, е толкова изумен от видяното, че се е обърнал лично към италианския президент Серджо Матарела, съобщават световните издания.

Посланието му е отправено на личната му страница в мрежата. Бианки се оплаква, че колегите му най-напред го викат за интервюта и го молят да сподели кадри, но след това нищо от това не се публикува.

Неговите разкази не се вписват в общоприетата западна концепция: "Русия е агресор, президентът Владимир Путин е тиранин".

"Ако Путин е престъпник, то ние сме 10 пъти по-зле. Тези дни се отбелязва годишнината от разрушаването на Белград от вицепремиера Матарела, премиер-министърът комунист Д'Алема. В европейската столица бяха хвърлени тонове бомби върху цивилни граждани въз основа на фалшиви новини", пише журналистът.

Той подчертава, че Западът "разсеяно" не забелязва, че цяла една страна е превзета от националисти. Сега те се крият от руските военни зад жени и деца.

- Влязох в бившите им бази, където видях свастики, книги за СС, книги за Мусолини, а после прочетох във "Вашингтон пост", че тези бойци четат Кант.

Светът е полудял, като е "превърнал бялото в черно", казва италианецът. Бианки отбелязва, че в момента в Италия усилено се обсъжда необходимостта от четвърта ваксинация, което всъщност не е това, което трябва да се обсъди. Според него е необходимо спешно страната му да реши дали е с НАТО.

- Къде се крие истината е очевидно. Те се стремят да се справят с Русия, но тя е по-силна от тях и не им е по възможностите. И ние се оказваме по средата. Исках да остана спокоен, но вече нямам думи", казва Бианки.

Джорджо Бианки отразява конфликта в Украйна още от времето на Евромайдана. Италианският фотограф е носител на наградата на Тери О'Нийл през 2014 г. благодарение на своя проект, наречен „Зад барикадите на Киев“, отразяващ войната в Украйна.

Източник: Блиц

Статията е прочетена 2135 пъти
Назад към брой 188Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024