Санкциите, на които някои ръкопляскат днес, ще се сгромолясат като бумеранг върху всички нас в брой 187

Санкциите, на които някои ръкопляскат днес, ще се сгромолясат като бумеранг върху всички нас
Категория: Реформа „СВОБОДНИ ПАРИ”

Следя българските политанализатори, а и западните. Със сигурност мога да кажа, че никой или почти никой не познава Русия. Не искам да кажа да я обича или мрази, да я харесва или да не я харесва, а да я познава, защото Русия е нещо огромно и трудно предвидимо. Всички ние зависим от нея малко или много. Така ще бъде,  докато сме живи.

Тази страна наистина е „мечка“, която ако се ядоса, може да стори много бели. Руснаците са хора с несравнима духовност. Наранени, те са способни да се сплотят и бранят до смърт. Родени са, живеят и умират с мисълта, че Русия е непобедима.

Последният пример е посещението на Макрон при Путин. Френските журналисти не взеха насериозно обясненията на Путин, които бяха предупреждение. Явно последно. Те дори леко се подиграха с руския президент, защото говорел за „История“, докато Макрон искал да води преговори.

С последната си реч Путин даде урок по история и на практика изпълнява донякъде съдържанието на казаното.

Политанализаторите пак не разбират. Те почти се радват на бъдещите санкции. Бих искал да видя всички тези философи утре, как ще си плащат тока, газа и бензина, защото цените следствие на санкциите ще литнат главоломно нагоре!

И санкциите, на които някои ръкопляскат днес, ще се сгромолясат като бумеранг върху всички нас.

Божидар Чеков, писател

Източник: ФАКТИ

Статията е прочетена 1133 пъти
Назад към брой 187Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024