Офанзивата на Киев в Донбас ще приключи много бързо и плачевно за Украйна в брой 185

Офанзивата на Киев в Донбас ще приключи много бързо и плачевно за Украйна
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

В случай на провокация от Киев всичко ще приключи много бързо и плачевно за Украйна, каза директорът на Центъра за геополитически експертизи Валерий Коровин в ефира на предаването „Мнение“.

В Киев се вдига шум за предстоящата руска инвазия. Обикновено такива методи се използват за предотвратяване на нещо, от което една от страните се страхува. За да предотвратят тази инвазия, те вдигат информационната вълна, действайки проактивно. Нанасяне на превантивен информационен удар.

В момента американският елит е разделен. Различни са позициите и по отношение на войната между Украйна и Русия. Администрацията на Байдън не иска война и не е готова за нахлуването на Русия в Украйна, както се вижда от много обстоятелства. Сега става ясно, че американската страна вече не е в настроение за шеги. В същото време има ястреби, водени от нео­консерватори, които с всякакви средства тласкат Украйна към война с Русия, възприемайки това като действащо разузнаване.

Русия разбира, че не Киев, а Вашингтон е инициатор за ескалация на ситуацията, съответно ще бъдат взети мерки не само по отношение на Киев, но и по отношение на САЩ.

В случай на избухване на агресия от страна на Украйна, Русия може да прекрати проекта „Украйна“ като такъв. Ако Киев стане причина за това. Но и Западът ще трябва да понесе отговорност за последствията. Администрацията на Байдън не е готова за подобен обрат на събитията днес. Ястребите искат това.

В случай на започване на американска мрежова агресия от страна на Съединените щати срещу Русия, ударите ще бъдат нанасяни по законите на мрежова война, едновременно във всички посоки: това е влошаване на ситуацията в Сирия, началото на активна действия срещу руската групировка в САР; това е активиране във всички точки на нестабилност по периметъра на Русия, като се започне от Закавказието – изостряне на конфликта в Карабах, изостряне на ситуацията в Приднестровието, нова вълна от протести в Беларус и едновременното настъпление на въоръжените сили на Украйна на LPNR, плюс вълнения в Русия. Само в тази комбинация може да навреди на руската страна.

Ако това е само офанзива на Киев в Донбас, тогава всичко ще приключи много бързо и плачевно за Украйна, въпреки че Русия е готова за всеобхватен отговор срещу западната агресия.

Статията е прочетена 1869 пъти
Назад към брой 185Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024