ЕС ни залива с вредни лъжи и лобизъм в брой 182

ЕС ни залива с вредни лъжи и лобизъм
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

В един миг разбираш, че всичко е било напразно. Само матрица от заблуди и красиви думи, които се оказаха тинтири-минтири.

До скоро се говореше за енергийната ефективност – как само да я подобрим и едва ли не отваряме вратата към прогреса. Опитваха се да ни втълпят, че ще решим всичките си проблеми и ще забогатеем.

И така… Аз имам възможно най-дебелата външна изолация, възможно най-ефективната дограма, възможно най-енергоспестяващите климатици, ЛЕД-осветление и възможно най-висок енергиен клас енергоуреди. Всичко е точно, както се казва.

Но сега, изведнъж – небивал скок на тока, който обезсмисля напълно всички наши инвестиции в т.нар. „енергийна ефективност“. Уж инвестирахме за да си намаляваме сметките, а сметките растат по силата на независещи от нас обстоятелства. Обстоятелства, за които са виновни същите тия лъжци. Разбира се, без подобрената енергийна ефективност сега щяхме да плащаме още повече, но повишаването на цените е нагледен пример за несъстоятелността на „зеления“ начин на мислене, който е спонсориран от фондация Рокфелер чрез корумпиране на брюкселските елити, промотиране на болни от аутизъм деца като Грета Тумберг, насочен е срещу енергийната суперсила Русия и срещу интересите на средната класа в отделните европейски държави.

В Европа не се работи за увеличаване на мощностите, защото водещата високотехнологична страна в тази област е Русия и тя има включително икономически интерес от това европейците да имат евтина, сигурна, високоефективна и екологична енергия от ядрени мощности. Вместо това, брюкселските лобисти се опитват да ни ориентират към скъпа и недостатъчна като количество енергия „от дъжд на вятър“, която пълни джобовете на частните инвеститори и енергийни олигарси.

В момента има бум на търсенето на електроенергията. А представяте ли си когато електромобилите станат мнозинство? Спомням си как антибългарските лобисти яростно отхвърляха проекта АЕЦ Белене с водещ довод „няма да има търсене“. Мина време и се оказа, че и този, и другите им доводи се оказаха споменатото тинтири-минтири. Тия хора, които са достойни за презрение, се оказаха лъжци и сега са преки виновници за високите сметки за ток. За техните грешни прогнози и антибългарски лобизъм трябва да има възмездие, но това е друга тема.

Сега същите проамериканските, антибългарски лобисти разнообразяват арсенала си от лъжи с раздухваната климатична истерия, като искат да ни наложат абсурдната Зелена сделка, засягаща въглеродните емисии, т.е.тази псевдонаучна лъжа която таксува „газа на живота“.

Искат да ни наложат нов данък въздух, какъвто българина не е плащал дори под турско робство. И този данък вече се плаща. Опитват се да ни обяснят този абсурд с благородни, екологични доводи, като пропускат научния факт, че същите въглеродни емисии увеличават зелената растителност, която се „храни“, изпускайки кислород.

Само за ден Китай бълва емисии, колкото целия ЕС за цял месец и нашето ритуално икономическо самоубийство би се смесило дифузно с китайския индустриален прогрес в горните слоеве на атмосферата.

ЕС е една безсмислена структура, която налага вредни ограничения за България и е вредна за България. ЕС ни залива с вредни лъжи и лобизъм. С очите си виждаме как Брюксел се разпада.

Статията е прочетена 2092 пъти
Назад към брой 182Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024