ПРИЗИВ на НС на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ във връзка с драстичните ограничения на правата на гражданите, по повод на т.нар. „Зелен сертификат“ в брой 182

ПРИЗИВ на НС на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ във връзка с драстичните ограничения на правата на гражданите, по повод на т.нар. „Зелен сертификат“
Категория: Сърцето, душата

Днес сме свидетели на поредното грубо погазване на гражданските права в България, свързано с „Ковид-19“. На здрави хора се забранява достъп до публични места. Ограниченията за придвижване на граждани на практика се превръщат от доброволни в задължителни ваксини.

Цинично е поведението на държавата спрямо бизнеса. Когато държавата забранява бизнес активност, то тя е длъжна да компенсира потърпевшите, така както е във всички нормални европейски страни. Държавата трябва да компенсира всеки гражданин, чиято професионална дейност е блокирана или ограничена от държавата.

Недопустимо е медицински заповеди да отменят права и свободи, за които човечеството се е борило векове наред.

Недопустимо е медицински заповеди да суспендират Конституцията на Република България! Престъпно е държавата да нарушава чл.29, ал 2 от Конституцията ни, чийто текст е ясен: „Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие“. Безцеремонно са погазени и член 5, и член 6 от Конституцията на България!

Правната неадекватност на управляващите е очевидна. Очевидна е обаче и неадекватността на медицинската и социална истерия, чиито факти са съотносими със смъртността от Ковид-19. Бихме припомнили, че за миналата 2020 г. починалите българи са от порядъка на 125 000, от които от сърдечно-съдови заболявания -75 000, от рак - 18 000, от Ковид-19 - 8 000. Призоваваме държавата да положи адекватни усилия за справяне с епидемията, включително и с ваксинирането на гражданите, без да прибягва до диктаторските рефлекси за забрани и масови ограничения!

Призоваваме всички български граждани, за които правовата държава не е празна дума, да отстояват своите фундаментални права и свободи!

Статията е прочетена 747 пъти
Назад към брой 182Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024