Промяната на човешкото съзнание - СТРЕМЕЖ КЪМ ПРОСВЕТЛЕНИЕ (част 2) в брой 19

Промяната на човешкото съзнание - СТРЕМЕЖ КЪМ ПРОСВЕТЛЕНИЕ (част 2)
Категория: Сърцето, душата

Промяната на човешкото съзнание - СТРЕМЕЖ КЪМ ПРОСВЕТЛЕНИЕ

Великото въздигане

Има една Любов, която обгръща всички - БОЖЕСТВЕНАТА!

Да си припомним мъдрите слова на Беинса Дуно:

„Любовта, Мъдростта и Истината да бъдат основа на вашия живот.

Любовта се проявява в чувствата. Мъдростта се проявява в мислите, а Истината – в действията.

Човек трябва да търси Любовта, защото тя носи живота и чистотата.

Човек трябва да търси Мъдростта, защото тя е носител на светлина и знание.

Човек трябва да търси Истината, защото тя е носител на свободата и силата.

Човек се нуждае от чистота в сърцето, светлина в ума и благородни пориви и постъпки на волята. Добрите мисли и чувства са водата на живота, а добрите постъпки са хлябът на живота.

За ученика на великия животИстината е идеал, Мъдростта - цел, а Любовта - реализиране.”

Тази година ще бъде белязана с велико въздигане за всички хора като цяло и те ще видят началото на големи промени, обещаващи идването на още, и още.

Чрез Въздигането ние ще се пренесем в Новата епоха

Очакват ни КРАСОТА и ХАРМОНИЯ. Ще дойде началото на истински период на СВОБОДА и НАПРЕДЪК. Съществуващите днес проблеми постепенно ще бъдат елиминирани и тогава ще знаем, че пътят към Въздигането наистина се е отворил. Хубаво е, че на Земята има Служители на Светлината, тъй като те стабилизират енергиите на Светлината и ги заземяват за полза на другите. Те носят своя факел, където и да отидат, и осветяват пътя напред. Без тях много биха се поддали на низшите енергии и би им било трудно отново да се издигнат над тях.

Непременно да изпращаме Светлината си, където според нас тя е най-необходима, но да не забравяме непосредствените нужди и там, където живеем. Да пуснем Любовта в сърцето си. Вибрациите на Божествената любов ще ни помогнат не само да въплътим смелите си мечти, ако действаме в съгласие с Духа. Вибрациите на Любовта ще ни помогнат да бъдем винаги в потока на тези енергии, които сега ни се изпращат от Източника на Земята в такова изобилие.

Да бъдем Светлина и Любов

В едно от посланията на Арх. Михаил се казва, че техните възможности зависят само и единствено от нашите нагласи. Ще цитирам великите учители:
„...Когато ви наблюдаваме на Земята, ние, разбира се, ви виждаме като просветени същества, но също така виждаме и облачета дим около вас – те могат да бъдат по-дебели или по-тънки. Това са вашите илюзии, страхове и ограничения, към които се придържате, те са ваше творение. Вашата душа желае да се обедини със Създателя, но какво да кажем за ума ви, личността ви, за вашите емоции? Вие много по-често се придържате към разума, навиците и привързаностите си, което означава, че не желаете да се просветлите. Можете да се молите колкото си искате за просветление, но ако цялото ви същество не желае същото, тогава няма как да се получи пълната проява. Духовното осъзнаване се проявява, когато се фокусирате много ясно и прецизно върху себе си.

Ние виждаме енергията на Създателя у вас толкова силно и ясно, че единственото ни желание е вие да се видите по същия начин. Ако само можехте да позволите на ума си да осъзнае необятната светлина на Създателя, която вие съдържате по естествен начин всеки ден, тогава реалността ви, както и мисловният ви процес, биха се променили и вие бихте започнали да осъзнавате чудесните духовни потенциали, които са на ваше разположение. Непрекъснато ви подшушваме в ушите, че няма нужда да страдате, вие сте такъв фар от светлина! Ние нямаме нищо против, ако вие не забелязвате думите ни, и все пак искаме да знаете, че сме винаги тук, за да ви поддържаме и обичаме. Пращаме ви вибрация от светлина, която е в състояние да активира вашата енергия, както и да разтвори ограничената ви представа за Истината, но тази активация може да започне едва когато дадете съгласието си, заради принципа Свободна воля. Нашата вибрация се задейства от намерението ви – ние ви виждаме като реалността, която представлявате в момента. Може би не можете да си спомните вашата истина или същността си, затова ви помагаме, като поддържаме образа и вибрацията на вашето истинско АЗ. Пращаме ви този Божествен образ всеки момент от деня и ви говорим открито, като ви казваме колко обичани и мъдри сте всъщност. Това е нашата постоянна задача – да ви окуражаваме да премахнете своя плащ от измамни илюзии, както и очилата, които ограничават вашите мисли и разбирания за себе си, с цел да приемете собствената си истинска вибрация. Молим ви сега да ни дадете съгласието си и да приемете даровете, които водачите и ангелските същества ви пращат, знаейки, че докато отваряте ума си, за да ги приемете, вие отваряте и сърцето си...”
Извървяхме дълъг път и много ни предстои да извървим. Няма предел за съвършенството. Има само все по-високи и по-високи нива на изразяването на Божествено същество, което сме.

Да започнем да овладяваме мисълта и речта си!

Всеки стремеж към просветление се приветства.

Да помислим за най-чудното обкръжение, КРАСОТА и ХАРМОНИЯ отвъд досегашния ни опит. Визуализацията на ВЕЧЕН МИР и СВЕТЛИНА ще ни издигнат, за да не забравяме каква е предопределено да бъде съдбата ни. Най-светлите времена настъпиха. Енергията около нас вече е станала толкова прозрачна и лесна за манипулация, че ние наистина можем да осъществим промените в полетата си по-бързо от всякога. Правилата са прости: да пазим душата и мислите си чисти, така ставаме недосегаеми за всякакви отрицателни влияния. Невиждана благодат изпълва Земята и се влива в сърцето на всеки един от нас. Нека да се съсредоточим само към истинската цел на живота – да се радваме на всеки миг, да обичаме себе си и другите, да си помагаме взаимно. Нека да бъдем с надежда и увереност, че красиво бъдеще лежи пред нас.

Да вдигнем Любовта и Светлината си!
И да знаем, че само чистото сърце ще бъде паспорта ни за висшите светове.

Амин!

ДРЕВНА ПРИКАЗКА НА ПЛЕМЕТО ЧЕРОКИ

Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас.

И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка:

Единият е зъл. Той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, надменността, алчността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът.

Другият е добър. Той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:

- И кой вълк побеждава?

- Този, когото нахраниш – отговорил старият чероки.

 

Из „Промяната на човешкото съзнание – стремеж към просветление”, лекция, изнесена на научно-духовна конференция на тема: „Чрез сътрудничество - към Новата епоха”.

 

02.04.11 г., Русе

Статията е прочетена 1226 пъти
Назад към брой 19Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024