Ние сме нова, автентична, истинска коалиция от партии и личности в брой 178

Ние сме нова, автентична, истинска коалиция от партии и личности
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ от Ловеч:

Ние сме нова, автентична, истинска коалиция от партии и личности

Ние сме нова, автентична, истинска коалиция от партии и личности. Това заяви в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч Иван Атанасов – председател на коалицията от четири партии „Ляв съюз за чиста и свята република“ /със секретар Жан Виденов/, при представяне на кандидатите за народни представители от 11-ти МИР - Ловеч, с водач Атанас Панчев.

„Нашата коалиция е най-младото политическо формирование, което се създаде преди месец. Поставяме си за цел да възраждаме лявото. Ние сме и патриотични, а патриотизмът е родолюбие и защита на суверенитета на България“, посочи Атанасов. Според него правителството трябва да е от родолюбиви българи, които не се поддават на това какво е казал „големият брат – началникът“. „Кой е началник на българските политици – българският народ, а не някой от Брюксел, Вашингтон, не посланикът на САЩ, на Русия или Англия.

За това пледираме. Ако ние имаме суверенитет, ще си отстояваме националната кауза, националните герои, история“, добави Иван Атанасов и посочи, че целта на коалицията е да се съхрани българската история, традиции, герои, литература. „Нашите деца първо да бъдат патриоти, а след това граждани на света“, заяви председателят.

Той акцентира върху няколко цели на управление. Те се обявяват против „Зелената сделка“, но за построяване на АЕЦ „Белене“, защита на българската енергетика, индустрия.

От коалицията предлагат да има две здравни системи – обществена, която е безплатна и осигурява достъпно здравеопазване, и частна на свободния пазар. Атанасов каза още, че трябва да се върне прогресивното подоходно облагане, да има безплатно образование за децата от 1 до 12 клас, както и стоки с по-ниско ДДС като лекарства, храни, стоки за децата, вестници, списания, билети за театър или опера.

На пресконференцията присъства и водачът на листата за 11-ти МИР Атанас Панчев. Той представи и останалите кандидати за народни представители – Теодор Георгиев /втори/, Румен Йорданов /трети/ и Пламен Александров /четвърти/, които също взеха участие, както и Митко Бочев /пети/.

Ловеч, 25 юни

Даниела Балабанова, БТА

Статията е прочетена 1666 пъти
Назад към брой 178Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024