Нашата основна ценност е мирът в брой 177

Нашата основна ценност е мирът
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Декларация на Конгреса на ПП „Възраждане на Отечеството“, 29 май 2021 г.

Ние, делегатите на конгреса на ПП „Възраждане на Отечеството“, потвърждаваме, че в днешните геополитически реалности нашата основна ценност, основна грижа и главен мотив за политическо поведение е МИРЪТ.

Напрежението между Запада и Изтока, което прераства във враждебност, е продукт на национален егоизъм, цивилизационно късогледство и илюзия, че еднополюсният свят има перспективи.

Конфликтът ‒ икономически, културен и военен, между САЩ и ЕС, от една страна, и Русия, от друга, няма потенциал да реши нито един значим проблем между великите сили, но за сметка на това е способен да доведе света до катастрофа.

Русофобската политика на официална България обслужва чужди интереси и е в пълен разрез с историческите и цивилизационно утвърдилите се приятелски отношения между българския и руския народ.

Днес ПП „Възраждане на Отечеството“ вижда смисъла от своето съществуване в борбата за превръщане на България и Черно море в зони на мира. Не искаме чужди войски в страната си, не искаме България да се превръща в прифронтова държава.

Вторият стълб на нашата обществена философия е лявата политика. Ние заявяваме, че нашето място в политическия спектър е при силите, които искат и работят, за да бъдат „глас на тези, които нямат глас, и  сила на тези, които нямат сила“! Наши приоритети, записани в програмните ни позиции, са борбата срещу неравенствата и борбата в защита на наемния труд.

Ние, делегатите на конгреса на ПП „Възраждане на Отечеството“, декларираме, че посвещаваме своите сили, ум и енергия за постигане на общество, в което достойнството на обикновения човек е издигнато във висша ценност.

Статията е прочетена 1067 пъти
Назад към брой 177Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024