ПП „Възраждане на Отечеството“ с промени в устава и в ръководството на партията в брой 177

ПП „Възраждане на Отечеството“ с промени в устава и в ръководството на партията
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Конгресът на ПП „Възраждане на Отечеството“ направи промени в устава и в ръководството на партията

Мирът, отстояването на българския суверенитет, борбата срещу неравенствата и защитата на интересите на труда бяха записани като основни цели на ПП „Възраждане на Отечеството“ от делегатите на нейния конгрес, който заседава в събота, 29 май 2021 г., в залата на народно читалище „Иван Рилски“ в софийското село Мрамор.

Партията ще настоява територията на България и акваторията на Черно море да се превърнат в „Зони на мира“. Тя се обявява против присъствието на чужди военни сили в страната ни и за такова геополитическо поведение на България, което издига като основна ценност хармонизиране на отношенията между Изтока и Запада.

Основните цели на партията са формулирани в 11 точки, сред които са още: опазване и развитие на традиционните братски отношения между българския и руския народ, укрепване на традиционните духовни и семейни ценности на българския народ, активни действия на държавата за решаване на демографските проблеми и закрила на майчинството, запазване и затвърждаване на българската национална идентичност, език, дух и традиции в условията на еврочленство.

Партията ще отстоява лява политика, разбирана като активно участие на държавата и общините в социалните процеси, включително чрез обогатяване на държавната и общинската собственост.

В този дух конгресът прие и политическа декларация, в която се казва: „Мирът е главен мотив за политическо ни поведение в условията на днешните геополитически реалности. Конфликтът ‒ икономически, културен и военен, между САЩ и ЕС, от една страна, и Русия, от друга, няма потенциал да реши нито един значим проблем между великите сили, но за сметка на това е способен да доведе света до катастрофа“.

Според документа русофобската политика на властта в България обслужва чужди интереси и е в пълен разрез с исторически утвърдилите се приятелски отношения между българския и руския народ.

Конгресът анализира участието на партия „Възраждане на Отечеството“ в частичните избори за кметове и в парламентарните избори за 45-о Народно събрание на 4 април 2021 г., както и подготовката за предстоящите нови избори за парламент на 11 юли.

„Въпреки красивата, позитивна кампания, която направихме, въпреки факта, че основни позиции от Политическата платформа на партията бяха естествено възприети от голяма част от политическите субекти, въпреки участието в кандидатските листи на ерудирани личности, признати капацитети постигнатият резултат е крайно незадоволителен“, отбеляза председателят на партията Николай Малинов. Според него обаче по-голямо значение има фактът, че партията успя да представи и да наложи политическа алтернатива.

Политическите приоритети и червените линии, които партията не бива да пресича, бяха потвърдени и в изказванията на участниците и гостите на Конгреса.

Форумът утвърди решението на предстоящите на 11 юли избори за 46-то народно събрание партия „Възраждане на Отечеството“ да се яви като част от „Ляв съюз за чиста и свята република“ – коалицията, чието лице стана бившият премиер социалист Жан Виденов и в която участват още  ПП „Български път“ с лидер проф. Ангел Димов, Партия „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков и Партия на българските комунисти, водена от проф.  Иван Пенчев.

Жан Виденов и председателят на коалицията Иван Атанасов, както представители на партньорските организации бяха сред гостите на конгреса.

Конгресът направи промени и в ръководството на партията и насрочи редовен конгрес за 25.09.2021 г., като преди него ще се проведе отчетно-изборна кампания в партийните структури.

Статията е прочетена 1538 пъти
Назад към брой 177Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024