Политическа партия „Възраждане на Отечеството“ представи в Стара Загора листата - №12 в брой 175

Политическа партия „Възраждане на Отечеството“ представи в Стара Загора листата - №12
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

На 14 март т.г. в гр. Стара Загора, в народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“ Политическа партия „Възраждане на Отечеството“  представи пред местната общественост  листата - №12,  с кандидатите за  народни представители в 45-ото Народно събрание: Атанас Панчев, водач на листата в 27-и МИР, Юрий Борисов, Иван Аяров, Ставри Сотиров, Пламен Енев, Корнелия Владева, Преслав Станчев, Костадин Попов, Иван Станчев и Валентин Енев – доказали се личности в своите области на познание и реализация.

Акценти от представянето на  д-р Атанас Панчев, водач на листата в 27-и МИР - Стара Загора:

„Предполага се, че вместо да търся политическа изява, всеки ден трябва да бързам към работата си. В двата стълба в живота: професия и семейство, изграждах, работих и сполучих.

Влизам в настоящите избори, защото обичам народа си, обичам историята ни на държава – една от най-старите държави – люлка на човешката цивилизация. А Стара Загора е един от най-старите градове в света.

През последните години последователно участвах в поредица от национални конференции, провеждани в Стара Загора, посветени на историческото наследство на Стара Загора, Тракия и Балканите.

Наследници сме на горд народ, изградил през вековете държавност, висок дух и непреходни ценности и не бива да сме безразлични към поголовната разруха във повечето сектори на обществения живот и държава през последните десетилетия.

ПП „Възраждане на отечеството“ в поредица публикации и изяви в общественото пространство представи своята политическа платформа и визия за страната ни. Крайъгълен камък в тази платформа, който ме мотивира, е:   България да е зона на мира; да стане зона на сътрудничеството и хармонията между Изтока и Запада – неслучайно е и мотото   ни:  «БЪЛГАРИЯ Е ПО-СИЛНА ЗАЕДНО С РУСИЯ».

Не мога да го кажа по-точно, затова цитирам моя приятел и житейски учител проф. Андрей Пантев: „Ние не можем да се държим така с руснаците, дори само заради това, че като поглед­нем картата, виждаме колко далеч е Америка и колко е близо Русия.

А ако се отнасяме към Русия по този парвенюшки начин, ние отричаме собстве­ното си Възраждане.

Ние казваме, че сме дали на руснаците писменост така, сякаш ако не бяха българите, Чехов, Достоевски и Чайковски нямаше да могат да се подписват.

Не можеш да обявиш за враг народ, който идва тук да пролива кръв и да те освободи и след него се поя­вява държава България.

Не можеш да наречеш чужд народ този, който казва „мамо“, „хляб“ и „любов“ по същия начин, по който го казваме и ние.“

Мислех, че като съм добър в професията и знанието, ще променя света. Практик  съм, не политик. Но настоящето поставя други изисквания и затова ви моля, на 4 април да изберем народни  водачи с  доказан морал, образовани и можещи хора, работещи здраво в полза роду!

Политическа партия „Възраждане на Отечеството“ представи в Стара Загора  листата - №12

Статията е прочетена 2239 пъти
Назад към брой 175Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024