Позиция на "Движение на Русофили Петко Войвода" в защита на Николай Хайтов във връзка с пасквил във в. "Галерия" в брой 173

Позиция на "Движение на Русофили Петко Войвода" в защита на Николай Хайтов във връзка с пасквил във в. "Галерия"
Категория: Изкуство, култура

Уважаеми дами и господа журналисти,

Обръщам се към вас както от свое , така и от името на всички мои привърженици и приятели.

В последния брой на в.“Галерия“ от 10-16 февруари 2021 г.  бе направен опит за избиване на малкото  останало българско от  сърцето на и  без това обезверените и смачкани наши сънародници.

Ни като български патриоти не можем да приемем публикувания на страниците на вашето издание  пасквил, очернящ името на незабравимия и световно известен български писател Николай Хайтов. Независимо от това, че живеем в демократично време, в което правото на мнение и позиция е свещено, не може да се пише с такъв покварен, уличен и най -малкото оскърбителен език за който и да е наш творец или пък негови наследници. Публикацията на вашия колега Калин Терзийски „ОСЪДЕНИЯТ КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ ВЛИЗА“ е най-меко казано демоде за времето, в което живеем.

Считам, че подобни явни политически агитации не са  подходящи за вашето безпартийно издание. А то е такова, нали?!

И накрая бих желал да ви напомня , че в демократичните страни по света оценките за творчеството на даден  писател, поет или художник се дават от народите, а не от политически  конюнктурни съображения. А името на незабравимия Николай Хайтов българският народ отдавна вече е поставил до имената на Ботев и Вазов.

Иван Иванов - председател на „Движение на русофили Петко войвода „

тел.0884962666

П.П. Считам, че за всяко българско издание, каквото е в. "Галерия“, ще бъде много по-престижно да се занимава с това какво даден творец е оставил като диря в националното и световно наследство, а не с оплювания и некоректни политически подсмърчания.

(Бел. ред.) Калин Терзийски беше осъден от наследниците на Николай Хайтов  за думите му в тв-интервю през 2016 г. по адрес на Николай Хайтов и Йордан Радичков. Тогава той ги нарече "слуги на режим, който не мога да понасям“.

Статията е прочетена 737 пъти
Назад към брой 173Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024