Постижимо е около 200 хиляди да ни подкрепят на изборите в брой 173

Постижимо е около 200 хиляди да ни  подкрепят на изборите
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

„Все повече стават реални шансовете да убедим тези 150-200 хиляди човека, които се надяваме да убедим в честността и принципността на нашите позиции. Смятам, че са постижими“.

Лидерът на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов, председател на партия „Възраждане на Отечеството“, уточни, че никога не са обсъждали явяване на предстоящите парламентарни избори в коалиция с друга политическа формация, защото целта им е да прозвучат ясно и категорично техните тези.

„Нямаме намерение да се финансираме от чужбина. Кампанията ни ще бъде финансирана с дарения и членски внос„, подчерта той.

Икономическата част от програмата на партия „Възраждане на Отечеството“ е писана от проф. Боян Дуранкев, съобщи Младенов.

Според него 50% от българите нямат доверие в нито една партия.

Малинов обясни, че формацията му не e против ЕС и НАТО: „Не само не сме против, а харесваме проекта „Европа“, но смятаме, че Европа трябва да е на нациите, които да бъдат уважавани, а не просто като в акционерно дружество – по-големият да определя на по-малкия. Същото важи и за темата за НАТО. Ние не сме против ангажиментите ни в НАТО, а сме против дрънченето на оръжия в Черно море, против военни бази в България и против военно чуждо присъствие“.

Той определи това като важни червени линии, които ще бъдат основни в разговори с бъдещи коалиционни партньори след изборите.

„Влизаме в политиката с ясен морал и ясна визия какво преследваме. С ясното убеждение, че това е бъдещето на света, защото противопоставянето между Изтока и Запада, което има опасност да доведе до гореща фаза на войната, нас много ни притеснява“, заяви още Малинов.

По думите му Европа няма как да противостои на „вихрушката на сблъсъка на цивилизации“, която е в момента, без подкрепата на Русия:

„Искаме Европа да бъде силен полюс в този многополюсен свят, който всички признават, но този силен полюс е възможен само ако бъде ресурсно, духовно и културно осигурен. Това е възможно само ако Европа бъде заедно с Русия“.

Източник: БНР

Николай Малинов,
Председател на Политическа партия
„Възраждане на Отечеството“

Статията е прочетена 1261 пъти
Назад към брой 173Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024