„Представяте ли си Ботев да каже - най-важно е здравето“?! в брой 170

„Представяте ли си Ботев да каже - най-важно е здравето“?!
Категория: Сърцето, душата

„Чудовищната пропаганда от СЗО извърши огромно престъпление, по-голямо от това на Хитлер и Сталин – те разболяха от психоза над 1 милиард души. Тези хора живеят в страх, затворени в клетка.

Тези 20% в България, които са за пълно затваряне, също са наши съграждани и трябва да им помогнем да излязат от психичния инцидент, в който ги забъркаха и за което ще им трябат месеци и години, за да излязат от тази ситуация“, каза Андрей Райчев. Като второ престъпление той посочи отношението към българските деца: „Вече 6 месеца държим децата извън училище, те нищо не учат.“

Ние сме трети в Европа по смъртност – това е пълна глупост. Защото не казаха обаче от какво. Всичко, което трябва да правим е да успокояваме хората. Но много важно е да кажа – социологията показва, че половината хора вече са прекарали вируса и това е нещо добро. И смятам, че до първите месеца на догодина кошмарът ще свърши. Но се питам – до края на живота си ли ще живеем с този кошмар, защото едва ли грипове повече няма да има. Според мен обаче му се вижда краят, обясни тезата си социологът.

На въпрос изправени ли сме пред хуманитарна криза, Райчев изтъкна, че лично той не е съгласен с тази теза и с желанието на една пета от българите да бъде затворена държавата заради доста притеснителните тенденции от пандемията у нас – повече болни, повече починали.

„Чудовищната пропаганда от СЗО извърши огромно престъпление, по-голямо от това на Хитлер и Сталин – те разболяха от психоза над 1 милиард души", каза Андрей Райчев.

Като второ престъпление той посочи отношението към българските деца.

Вече 6 месеца държим децата извън училище, те нищо не учат. Една година означава 10 на 100 от образованието у нас, а това е изоставане от европейското и световно образование.

Андрей Райчев очерта още по-образно ситуацията, в която се намираме сега заради пандемията.  Ние имаме две безспорни личности – Левски и Ботев. Представяте ли си Ботев да каже – най-важно е здравето.

Най-добрият човек е смелият човек, който се бори за свободата си.

Към дезертьорите трябва да има само презрение.

Нищо уважително няма в страха и страхливеца, посочи той и добави: Баламите са потребителите, които мислят, че всичко става с пари. Има неща, които стават с борба и смърт.

Източници: БНТ, „Епицентър“

Статията е прочетена 1200 пъти
Назад към брой 170Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024