Прецакани сме в брой 165

Прецакани сме
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Предстои да видим как ще се разгърне тази война, която беше изкуствено привнесена и на българска територия от услужливия ни либерален елит. Само си спомнете - българите дискриминират жестоко ромите, българският мъж е тъп чобанин, който пребива ежедневно жена си, българката е трагично потисната и в семейството и в работата, националните ни герои са престъпници и кокошкари, България няма велика история, с която да се гордее и т.н. Моите прогнози са, че сме прецакани.

Говорила съм си много със западняци – британци и американци – за либералните процеси, които протичат в Западното общество през последните десет години. В интерес на истината, класическите бели либерали на Запад (или поне във Великобритания), са възпитани, добре образовани и интелигентни хора, живеещи с вината за колониалното минало на техните предци, която те се опитват да компенсират по някакъв начин. Опитвала съм се да разбера както отношението им към цветнокожите им сънародници от малцинствата, така и отношението им към нас, източноевропейците. Последното е доста щекотлива тема, но мога да се опитам да обобщя накратко какво мисли, според мен, запад­ният ляв човек за нас: Ние сме хората, които са опошлили и провалили идеите на Маркс. Ние сме създателите на така наречения „вулгарен марксизъм” – термин, с който западната левица презрително описва източния комунистически експеримент.

Аз в огромна степен споделям мнението им, че „социалистическият проект” при нас беше катастрофален. Но не заради липсващите банани. Социализмът, поне за мен, се провали, защото не само не успя да създаде "безкласово общество", а постигна точно обратното - само за две поколения успя да се трансформира в съсловно (кастово) общество. Номенклатурата се превърна не просто в управляваща класа (по Маркс), а в управляващо съсловие, при което позицията, йерархията и най-вече привилегиите, се предават по кръв, по произход, в рамките на семейството.

След промените, старата система се възпроиз­веде под десетки нови партии от целия политически спектър. Елитът на старата система я бутна, за да си осигури място в новата система, като осребри позициите си, трансформирайки старата партийно-номенклатурна власт в икономическа. Много ми е интересно как точно западните леви ще успеят да преборят този проб­лем, в момента, в който махнат омразните „опресори” и се докопат до властта.

Въобще, идат трудни времена. Експертите са категорични - линията на геополитическия разлом вече не минава между континентите и държавите. Вече няма монолитни национални политики, примерно американска или руска, или китайска, или израелска дори, просто защото навсякъде по света, дори и в Китай, вече ясно се открояват двата, вкопчени в битка на живот и смърт, политически елита – глобалисти (либерали) срещу антиглобалисти (консерватори). Виждаме го най-ясно представено в САЩ, във войната между Тръмп и неговите противници.

Глобализацията постави на първо място финансово-олигархичните интереси на елитите от всяка страна и континент. Ако само преди 20 години можеше да се каже, че всяка държава има собствени, пределно ясни национални интереси, то това вече не е валидно, защото елитите на всяка страна са разцепени в интересите си и обвързани с различни глобалистки икономически структури и имат различна визия за световния ред, ако щете. А някъде отдолу са полезните идиоти, които искат да правят "революция", а всъщност прокарват глобалистката линия. Играта наистина е глобална и се води от Атлантическия океан, през Близкия Изток та чак до Южнокитайско море.

Това точно се опитва да промени Тръмп. Точно затова му спретнаха цветна революция. Отварям една скоба – подобна политическа технология не може да се осъществи на празно място. Винаги има някакви обективни предпоставки, които биват използвани, както се случи и в Сирия. От една страна имаме реални проблеми, които не са от вчера - икономически, социални, междурасови, включително Ковид кризата, която утежни ситуацията, а от друга - използването на тези проблеми, за да бъдат постигнати широк спектър от политически цели, една от които е свалянето на Тръмп.

Предстои да видим как ще се разгърне тази война, която беше изкуствено привнесена и на българска територия от услужливия ни либерален елит. Само си спомнете - българите дискриминират жестоко ромите, българският мъж е тъп чобанин, който пребива ежедневно жена си, българката е трагично потисната и в семейството и в работата, националните ни герои са престъпници и кокошкари, България няма велика история, с която да се гордее и т.н.

Моите прогнози са, че сме прецакани. Не само защото малцинствата са по-млади, по-компактни, по-агресивни, и са на път да станат мнозинства, а и защото има още един детайл, който вече ни е метнал примката на гърлото. Говоря за цифровата икономика в целия ѝ спектър, и общата научно-технологична платформа, върху която се опитват да изградят новия свят, онова дето му викат NBIC - nanotechnology, biotechnology, information technology and cognitive science. Синтезът на тези науки е платформата на проекта за бъдещето на глобализирания финансов капитал, който активно се конвергира с IT технологиите. Въобще, дупе да ни е яко. Дано съм лош пророк де. Макар че времето показва, че обикновено съм права.

източник: lentata.com

Статията е прочетена 679 пъти
Назад към брой 165Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024