Квантовият генератор на българския изобретател Кирил Чуканов - революция в световната икономика в брой 155

Квантовият генератор на българския изобретател Кирил Чуканов - революция в световната икономика
Категория: Реформа „СВОБОДНИ ПАРИ”

БЪЛГАРСКИЯТ изобретател Кирил Чуканов създаде прототип на квантов  генератор, който е в състояние да произвежда електрическа енергия буквално от Нищото. „Квантовият генератор" работи на съвсем различен принцип от познатите досега изобретения на инженерната мисъл, тъй като технологията му позволява да бъде пренебрегнат един от основните закони на Нютоновата физика - този за запазването на енергията.

Двигателят е в състояние да произвежда неог­раничено количество електрически ток, топла вода и пара, без да ползва горива и външни енергийни източници. Революционният генератор работи с непозната все още за конвенционалната наука „свободна квантова енергия", чийто първооткривател е Кирил Чуканов. Тя се отделя при изкуствено предизвикана кълбовидна мълния, която при определени условия би могла да генерира неизчерпаемо количество електрически ток. Размерите му са малки, може да се монтира в мазе и да захранва цял блок.

Откритието на Чуканов е истинска заплаха за световните енергийни монополисти, тъй като „квантовият генератор" осигурява десетки пъти по-евтина електрическа енергия от произвежданата сега и практически прави потребителите независими от доставчиците на енергийни суровини. По тази причина българският изобретател е предупреждаван многократно да преустанови работата си върху революционния двигател, за да не му се случи нещо лошо.

Според Чуканов разработената от него технология е напълно безопасна и не отделя вредни емисии в околната среда. 

Кирил Чуканов е убеден, че нищо на този свят не е случайно.  Чуканов споделя, че не е религио­зен, но е сигурен, че има Висша сила, която го пази и направлява в научните му изследватния. „Свободната квантова енергия е последният дар, който Създателят дава на човечеството, зa да го спаси от гибел", категоричен е ексцентричният учен. По думите му всяко от откритията му е плод на необясним вътрешен импулс.

 Между 1980 и 1984 година той работи като професор в Технологическия университет в Алжир. Там написва книгата „Обща квантова механика", заради която по-късно е преследван от комунистическите тайни служби. „General Quantum Mechanics" е откровение, дадено ми от Бога. Тази книга бях публикувал на френски (университетско издание), когато бях професор в Технологическия Университет в Алжир (1980-84). Този фундаментален труд за същината на вселената и Живота в нея, е публикуван вече в четири тома (на английски) в САЩ и Канада..”, разказва  Кирил Чуканов.

През 1990 година българският изобретател привлича вниманието на американска компания, която е заинтригувана от неговите авангардни теории и от изследванията му върху „свободната квантова енергия”. Семейство Чуканови заминават за САЩ и се установяват в Калифорния. В Америка Кирил Чуканов продължава опитите с изкуствено създадена кълбовидна мълния. Извършва и експерименти в сферата на студения ядрен синтез. „За съжаление, фирмата, която ме покани да работя в САЩ, беше с малки финансови възможности. А и “правилното” време за усвояване на свободната квантова енергия не бе настъпил още. Един богат американец от български произход – Генчо Генов – ми помогна в проекта, но за съжаление неговите финансови възможности също не бяха особено големи”, спомня си трудното начало отвъд океана Кирил Чуканов. Официалната наука приема скептично идеите му за създаването на квантов генератор.

В началото на 90-те години физиците смятат, че най-голям потенциал има студеният ядрен синтез. За щастие, българинът работи паралелно и в тази сфера. Открива сплав, която засилва интензитета на ядрената реакция. Това е повод, през 1992 година Кирил Чуканов и семейството му да бъдат поканени в столицата на щата Юта – Солк Лейк Сити. Там българският учен и съпругата му Ангелина започват работа в престижния Национален Институт по Студен Синтез: „Там заварихме прекрасно модерно оборудване и скоро бяхме тренирани добре как до го ползваме. Назначиха и други сътрудници, а аз бях шеф на департамент, който работеше по моята технология. Минаха няколко месеца и се разбра, че Студеният Ядрен Синтез не става за Нов Източник на Енергия”, уточнява Кирил Чуканов.

Ексцентричният български изобретател обобщава изследователските си търсения по следния начин: „По онова време бях построил няколко експериментални генератори. Имах акумулиран голям опит, добро оборудване (приятели ми даваха за безплатно ползване оборудване, което ми липсваше), и вече много години работа над теорията на кълбовидната мълния. Получих два американски патента за квантовата енергия. Бях готов за Голямия Щурм по практическо усвояване на Квантовата Свободна Енергия. Правилното време за този щурм също беше дошло. Игнорирах учените от официалната наука – те нито ме разбираха, нито желаеха да приемат моите открития, които заплашваха техния статус на абсолютни суверени в науката..”

 (Препечатано от в. „168 часа”, юли 2009 г.)

Статията е прочетена 2522 пъти
Назад към брой 155Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024