Среща на две култури в брой 154

Среща на две култури
Категория: Сърцето, душата

В историческия музей гр. Перущица се състоя тържествена среща. Гост на жителите от Перущица бе посланикът на Северна Корея Ча Гон Ил и неговият съветник Чой Юн Чон, пресаташето Атанас Иванов и членове на посолството.

В голямата зала на музея са подредени повече от 40 картини “Из живота на Северна Корея”.

За да посрещнат посланика Ча Гон Ил тук дойдоха много млади хора, учащи се младежи и учители, общински съветници, много граждани.

Приветствия към високия гост направи директорката на историческия музей доц. Д-р Веселина Вачкова. В своето слово г-н Ча Гон Ил благодари на кмета и гражданите за гостоприемството и че дружбата между посолството на Северна Корея и жителите на гр. Перущица се развиват в добри приятелски отношения и взаимопомощ. След кое­то той откри изложбата, посветена на Северна Корея.

Пред препълнената зала в музея Ча Гон Ил подари на кмета на Перущица Ради Минчев пейзажна картина.

Журналистът Георги Петров от Лом връчи на кмета г-н Минчев почетния знак на Атомната централа в Козлодуй с пожелание да му носи здраве и дълголетие. Заместник-кметът на Перущица г-н Милан Ганов награди журналиста с почетния знак на Перущица, който той прие с благодарност, с пожелание за нови срещи и сътрудничество.

В срещата взеха участие Светослав Чавдаров – директор на Националната Художествена Гимназия в Пловдив, Румен Симеонов и Драган Попов – бизнесмени.

Във фоайето на музея бяха подредени различни рекламни книги, значки, които всеки посетител можеше да си вземе за спомен.  До края на тържеството при голям интерес всички картини бяха изкупени.

Текст и снимки: Георги Петров

Статията е прочетена 628 пъти
Назад към брой 154Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024