Анонс / Покана за премиера на книгата на Мариана Праматарова в брой 154

Анонс / Покана за премиера на книгата на Мариана Праматарова
Категория: Изкуство, култура

Мариана Праматарова ще представи новата си книга „Сакрално: Чудесата близо до нас” на 18-ти август от 16,30 часа в Бургас. Премиерата на книгата е част от инициативата „С книга на плажа”, която традиционно се провежда в Експоцентър „Флора” - Бургас. Събитието се организира от Община Бургас и  Регионална библиотека „Пейо Яворов” - Бургас. 

Мариана Праматарова е доктор по културно-историческо наследство. Живее и работи в Бургас. Пише поезия, публицистика и проза.   В книгата „Сакрално: Чудесата близо до нас“ са представени православни манастири и светци, места с чудодейни мощи, лечебни води и чудотворни икони, които се намират близо до нас - в България, Гърция, Румъния, Северна Македония, Турция и на Балканите. Повечето от описаните места и светци са свързани с българската история, култура и православна традиция, но има и такива, които са непознати на широката публика и  се нуждаят от повече гласност. В този смисъл книгата има познавателно значение и информативен характер. Подходяща е за всички, които се интересуват от туризъм, поклоннически пътувания, история, култура, и които с вяра пристъпват светите места за да потърсят подкрепа в трудни моменти и благодат в щастието си, защото: „Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите и ще ви бъде дадено“. (Марк 11:24). Вярата, надеждата и любовта са най-важните неща в живота и това не бива да забравяме никога.

Мариана Праматарова

На културно-историческа тематика са и следните книги от същия автор: „Искри от вечността“, 2008 „Бургаски музи по света“, 2009  „Градове, храмове, колоси“, 2011 „Културно-историческото наследство и новите медии - трансформации и модерности“, 2015

Статията е прочетена 801 пъти
Назад към брой 154Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024