Биодинамична характеристика на м. юли 2019г в брой 153

Биодинамична характеристика на м. юли 2019г
Категория: Екология, здраве

Първо - малко информация за новия вид на календара - смятаме, че така по-добре се открояват отделните импулси във времето на денонощието. Всички червени ивици са импулсите на топлините съзвездия, кафявите на земните,  сините на светлините и зелените - на водните. Имаме начален час и край на действието - І от - до /в легендата, в началото с малки оцветени правоъгълници са дадени импулсите за по-добро разбиране/. Основен ориентир са цветовете, часовете и вида на Луната. Двата периода са ясно разграничени - пълен - низходящ от 3 до 15, начало на втория - на 30 и 31 с продължение през август. Пълен период на Възходяща Луна от 16 до 29 много необходим за  прибиране на реколтата. Има няколко особености, които ще обясня, за да не помислите, че има грешка - на 25 юли Луната навлиза в зоната  на топлинния Овен в 2 ч. Би трябвало  до 22 ч. на 26, когато навлиза в земния Телец, импулсът да е топлинен и показан в червен цвят. Поради тригон от 5 до 19 ч. импулсът е променен. Ориентир да са ви цветовете.

Основни задачи през юли са коситбата на качествено сено - дни,  цвят и Възходяща Луна. Прибиране на плодна реколта и консервиране през същия период на Луната, събиране на семена от различни растения - в съответните дни.

Най-силни топлинни импулси  с три звезди имаме на 6, 7  и 15,  земни - на 17, 18 и 19 до обяд, 27 и 28,  светлинни - на 11 и 12 до обяд и водни - на 22. Неблагоприятни са 4-и след 2 ч., 5-и - целият ден, и 16-и - след 7 ч.

Благоприатни дни за реа­лизиране на готов компост са 7, 8, 9 и 10 юли. През юпи при подходящо време правим присаждане на спяща пъпка - сутрин и вечер по хладно.

Биодинамиците имат само 8 часа, за да приготвят препарата от бял равнец в чаша от кора на бреза на 21 от 8 до 16 ч.

Според позициите на планетите  и навлизане на Слънцето в зоната на Рака очакваме повече влага от обичайното за м. юли.

Успех на всички!

Статията е прочетена 624 пъти
Назад към брой 153Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024