Биодинамична характеристика на м. Февруари 2019г в брой 148

Биодинамична характеристика на м. Февруари 2019г
Категория: Екология, здраве

Oбещанието от края на 2018 г.  за нов календар през февруари изпълнявам.  Започваме новата земеделска година с трудно предсказуем климатичен месец,  но планираното през зимата трябва да изпълняваме - всеки добър ден дори и час ще ни помогне за това,  но ще зависи от нашата готовност.

Без да твърдим за 100% вероятност на предположенията,  според подредбата на планетите и импулсите от съзвездията ще очакваме много динамичен месец с многобройни и резки промени.  Топлина очакваме от Сатурн и Плутон трайно настатени в топлия Стрелец.  

Втората половина на месеца ще ни помага и Марс от Овен,  а в края и Уран.  Надя­ваме се на превес на тези импулси пред влагата и прохладата,  които ще ни изпращат в края на месеца  Меркурий и Венера от Рибите.

Около 8-и ще имаме заснежени планини с понижаване на температурите,  но с повече светлина от Нептун и Меркурий.  През периода между 14 и 16 очакваме значителен снеговалеж,  но без трайно задържане на покривката от сняг.  Около 20-и - по-обилен,  но кратък сняг,  по Черноморието - големи вълни около 22-и февруари.

През периода след 22-и значително подобряване с по-високи температури от обичайните за сезона.

Как да разпределим задачите си през месеца: 

След ритуалното зарязване  на „Св.  Трифон”  активно режем лозите.  Точното време е Низходяща Луна в дни Плод и Цвят.  Задължително пропус­каме неблагоприятните дни: 17,  19,  20 и 28. 

За овошките ще оставим същия период през март.

През периода на Възходяща Луна правим ранното пролетно пръскане  на овошките.  Ако през късната есен сме ползвали Бордолезов разтвор 2%,  сега ползваме  Колоидна сяра 1:400.

Копаем дупки за нови овошки,  лози и плодни храсти - Точното време: 5 до 14 ч. ,  6,  7,  11,  12 и 15 след 15 ч.

Резници от върбови клонки за вкореняване за живи плетове и огради - в дни Цвят и Възходяща Луна.  Ако живеете в топъл район и сокодвижението на върбата е вече активно - Низходяща Луна и същите дни,  за да се избегне загубата на сок от резниците.

Месецът е кратък.  

Неблагоприятните дни са много! Ако това успеем да направим,  е похвално!

Усхех,  колеги!

Статията е прочетена 627 пъти
Назад към брой 148Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024