„С книга на плажа” отново в Бургас в брой 143

„С книга на плажа” отново в Бургас
Категория: Изкуство, култура

За четвърта поредна година Издателска къща „Новата цивилизация” участва на изложението „С книга на плажа” в гр. Бургас. Изложението на книги се проведе от 8-ми до 12 август в морския град. Организатори на фестивала са Община Бургас, Експозиционен център Флора и Регионална библиотека „Пейо Яворов”, а сред участниците бяха водещи издателства от цялата страна. Литературни премиери и интересни вечерни събития доведоха много граждани и гости на Бургас, за да си закупят желано четиво, да се срещнат с авторите, да си вземат автографи и да се насладят на съпътстващата фестивала културна програма.

  Издателска къща „Новата цивилизация” на 12 –ти август представи новата поетична книга на Милена Христова „Молитвата на Вятъра” със специалното участие на поета Пейо Пантелеев и актрисата Румяна Кралева, а по-късно за финал на изложението представи музикално-поетичната композиция „Испански ритми” с участието на музиканти и артисти от София и Стара Загора. В необятната тема за Испания ни потопиха стихотворенията на поетите от СНЦ „Артпиерия” – Бургас – Мариана Праматарова, Евгений Апостолов, Калина Вергиева, Константин Корадов, Васил Костов и Таня Сарандева. Гости-участници в испанската вечер бяха Петър Вангелов – пианист и поет, Вили Тръпчева  - бивша солистка на Старозагорската опера, Мая Венева – сопран, Николай Захариев – тенор, Пламен Петров – цигулар и поет и Зорка Павлова – перкусии и ударни, които изпълниха прекрасни испански мелодии и арии в съчетание със стихове за морето, любовта, лагуната, пасо добле, коридата и виното. Много емоционална вечер с многобройна публика и възторжени отзиви!

  Издателска къща „Новата цивилизация” изказва благодарност на организаторите, участниците и гостите на изложението „С книга на плажа” - Бургас  за съпреживяните красиви летни моменти.

„С книга на плажа” - Бургас

Статията е прочетена 1075 пъти
Назад към брой 143Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024