Биодинамична характеристика на септември 2018г в брой 143

Биодинамична характеристика на септември 2018г
Категория: Екология, здраве

Първият есенен месец е с основна и важна задача - прибиране на получената реколта и преработването й качествено за очакваната тежка зима. Предпоставки има в началните дни на Възходяща Луна, макар и малко и по-големият пери­од в края на месеца. Опитът ни показва още добри дни за консервиране, затова ще ги спомемен подробно: 10, 11, 12, 17 след обяд, 18 - сутрин и късния следобяд, 19 сут­рин и отново следобяд, 22, 23, 27 до 15 часа и 28.

Дори да има някакви зат­руднения дните са достатъч­ни.

Динамичността на  планетите отново е изразителна само при Меркурий и Венера. Всички останали стабилно прекарват целия месец в отделни съзвездия. Топлина от Сатурн, Уран и Плутон и светлина от Юпитер. С едно събитие е забележим септември - есенно равноденствие на 23 в 4:55 часа.

И все пак какви са прогнозите?

До 20 септември - истински, нежни и спокойни есенни дни.

От 20 до 24 - понижаване на температурите с хладни нощи. След 25 още по-чувствително захлаждане. В края на месеца хубави есенни дни.

Това е месецът с най-много тригони за годината - четири топлинни и два - земни.

Следете  внимателно промените на импулсите и ги спазвайте.

Препоръчваме отново да използваме петте най-добри дни за реализиране на готовия компост. Подхранваме овошките и подготвените лехи за бъдещите насаждения. Особено внимание на лехите за кореноплодни и цветни растения - които ще импулсират Девата и Везните.

В последните дни е добре и да приключим с новата купчина компост, като след  разместване и  третиране с ЕМ препарат я покрием за предпазване от преовлажняване при очакваните есенни валежи.

До 18 септември, 18 часа приготвяме препарата от лайка и го заравяме в земята. 

Успех  колеги !

Статията е прочетена 569 пъти
Назад към брой 143Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024