Биодинамична характеристика на август 2018г. в брой 142

Биодинамична характеристика на август 2018г.
Категория: Екология, здраве

Нов месец с нови надежди за по-нормални климатични условия. Очакванията са изпълними и от по-нормалната динамичност на планетите. Единствено Меркурии, който след огнения Лъв се „разхожда „ за няколко дни до Рака на края отново се завръща в Лъва.

Подобна е и разходката на Марс от Телеца до Стрелец и отново обратно. Всичко това ни подсказва за промени, особено около 3, 4 и 7, 8 август – силни ветрове до бури. От останалите планети повече спокойствие и типлина. Сатурн и Плутон в топлия СТРЕЛЕЦ и Уран в Овен.

Нормални за август дни ще имаме от 8 до края на месеца, особено до 23. Периодът на Възходяща Луна използваме за прибиране и преработване на получената от градината реколта. Довършваме несвършеното до края на месеца при същия период на Луната от 23 до 30. Времето е достатъчно. Това е и времето, когато на освободените лехи засяваме нови култури за различни нужди.

Периодът но Низходяща Луна от 10 до 23 е подходящ за прибиране на кореноплодните. Тук сега засаждаме готовия разсад от зелето.
Важни моменти от месеца не липсват - на първо място слънчевото затъмнение от 11 август с максимум в 12,47 ч.
Часовете преди и след този момент рязко променят импулсите и тяхното влияние в градината.

Особен и много важен е 21 август. Това е точното време за засаждане на нови коренчета на ягоди - попълване на старата леха и създаване на нова. Времето е малко, но при предварителна подготовка ще успеем.

Не разчитайте на импупсите от Лъв около 13, те са много слаби - подтиснати са от Перигея на 10 август. Какво имам предвид - Подготовка на почвата /около 4 и 12/ подхранване и подготовка на новите корени, опъване на найлона а на 21 само садим и поливаме. Ще имаме чудесни нови ягоди за пролетта през следващата година.

Присаждане на спяща пъпка - околиране точното време за добър резултат 4 и 5 до обяд. Предварително поливаме при засушаване, остър нож и динамична работа., може и упражнения с върбови клонки. Резервен вариант е единствено 22 и 23 до обяд.

През месеца успешно събираме семена за новата земеделска година - точното време е Възходяща Луна и съзвездие според растението.
Достатъчно са и дните за работа с компоста. Внимание и към двата момента – начало на есенното подхранване и да подготвим новата купчина за пролет 2019 год.

Успех на всички!

Статията е прочетена 551 пъти
Назад към брой 142Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024