Заслужен златен медал в брой 141

Заслужен златен медал
Категория: Сърцето, душата

На 21 май 2018 г. се проведе тържественото награждаване и връчване на златен медал и грамота на общественика, педагога, активния читалищен деятел, поета и литературен критик Аспарух Петров Вангелов.

В краткото си слово министърът на културата на Република България г-н Боил Банов изтъкна, че наградените – със своята активна духовна дейност чувствително са допринесли за развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

Господин Вангелов, със своя творчески похват като учител, директор на училища, инспектор по просветата, инспектор в Министерството на културата, длъжностно лице в крематориалната ритуална дейност, активен читалищен деец, поет и критик – винаги е влагал сърце, душа и лична и обществена отговорност в своята работа. Той и сега е  активен сътрудник на в. „Квантов преход“, в който е вписвал и продължава да публикува статии, стихове и литературни критически разсъждения по въпроси на съвремието.

Ние, членовете на клуба за поезия и музика при читалище „Райко Алексиев“ – София по случай неговия 90-годишен юбилей му пожелаваме здраве, семейно и лично щастие. Той е пример за подражание в нашия клуб. Учтив, любезен,винаги елегантен,  талантлив поет и певец. Усмихнат и отзивчив, знаещ и можещ, съчетал всичко в едно – опит и желание да помогне и предаде знания и мъдрост на всички нас от клуба. Възхищаваме се, учим се от него. И ще продължаваме, защото е нашия мъдър Учител и Верен приятел.

инж. Райна Минкова

Статията е прочетена 711 пъти
Назад към брой 141Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024