Биодинамична характеристика на юни 2018г. в брой 140

Биодинамична характеристика на юни 2018г.
Категория: Екология, здраве

Надеждата ни през този месец е за по-добри условия за работа в градината, отколкото през май. Надеждата за това ни е засилена от самия лунен месец - пълен период на Низходяща Луна от 15 до 18 юни. И макар че малко неща садихме, през юни това ни дава възможност по-добре да организираме задачите си. Имаме хубав букет от четири импулса с достатъчно часове. През този период на 21 юни Слънцето тавлиза в светлинно съзвездие Близнаци и със сигурност ще ни помогне.

Обърнете внимание на 19 и 21 юни, когато имаме светлинни тригони и импулсите са кръстосани. Спазвайте часовете.

Още по-добре са подредени импулсите в периода на Възходяща Луна - от 2 до 15, време за прибиране на реколтата от ранни плодове. В този период третият светлинен тригон взема 4 часа от топлинния импулс на Стрелеца от 10 до 14 часа.

Не работим на 1, 14 след 13 ч. и на 15 до 15 ч.

Месецът е благоприятен за работа с компостната купчина - пълни 5 дни за използване на готовия компост (последно пролетно подхранване) и 7 дни за довършване на новата купчина, която ще ни е нужна през есента. Това е и точното време за прибиране на сеното и косене на люцернната за зелено торене. Точното време са дните  светлина-цвят.

Независимо от майските катаклизми  време е и пчеларите да завъртят центрофугите, а в дните на светлина и топлина да се погрижат за пчелните майки.

Биодинамиците рано сутрин събират цветовете на валерианата за приготвяне на препарат 507. Препоръчвам всеки да си създаде в градината кътче с растението, за да не се търсят случайни места, а и тя не се отглежда само за цветове, но и не е капризна.

В общи линии според подреждането на планетите, тяхната динамика и опита от годините очакваме „намръщен” юнски дебют и несигурност на прогнозите, а от 10 до 14 - много динамични промени. Периодът 15-17 - повече влага и прохлада. След 18-и - нормални юнски дни с повече топлина. Около 24-и - хубави, топли, но с мого хладни нощи. До края на месеца бързо затопляне.

Успешен месец!

Статията е прочетена 564 пъти
Назад към брой 140Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024