Биодинамична характеристика на април 2018г. в брой 138

Биодинамична характеристика на април 2018г.
Категория: Екология, здраве

След бурните промени на времето през март навлизаме в април с надежда за нормални условия за работа в градината. Независимо че лун­ният месец е разкъсан, имаме възможност за разнообразна дейност. В началото да довър­шим започнатото  през мартенския низходящ период на Луната - садене и рязане. Използваме импулсите на Везни и Стрелец до 8 април. От 1 до 3  включително са най-добрите дни за подхранване с готов компост на почвата като начало, което ще довършим в края на месеца. От 26 до 29 - разхвърляме, разрохкваме, мулчираме и поливаме. Дните на Девата и Козирога в началото използваме за садене на картофите, ако това не сме направили през март 1, 2, 9 и 11 до обяд. Следва пълен период на Възходяща Луна от 8 до 21 с големи възможности за разнообразна дейност, но и една голяма дупка от неблагоприятни дни - 11, 12 и 13  до 17 часа - сложни възли на Меркурий и Венера. Особено благоприятен  плоден импулс има на 17 - плоден тритон от 8 до 18 часа и то след новолунието на 16. В края на периода още един неблагоприятен ден при Перигея на Луната по време на преминаването й  пред Близнаци.

Вторият перод на Низходяща Луна започва от 21 в 11 часа и е без катаклизми.

Вследствие на плоден тригун на 29 земния импулс се заменя с топлинен и работим както при Лъв - на 24, 25 и 26 от 2 до 15 часа, след което отново се завръща земя - корен на Девата. През месеца правим и второто пръскане на овошките с колоидна сяра 1:400. Прасковите след прецъфтяване, а ябълките при червен бутон. Стволовете и дебелите клони на всички овошки мажем с пастата на Мария Тун. При добре съхранени калеми правим присаждане на 17 април.

В хубав ден след Великден залагаме в земята препарат 501 - силиций в рог от крава. В този ден можем и да извадим заложените в земята през есента препарати.

В дните на Рак сеем смески за зелено торене, като включваме повече бобови. След ралвите откоси от моравата и събраните зелени плевели започваме подготовка за новата купчина компост. Точно  време е - 9, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 21 и 22 април.

Всяка година ви напомням за феномена „Рижа Луна” - сега неговото начало е 16 април при Новолуние с многото особености месецът е трудно предсказуем, но прохладно начало с променлив студен вятър. Промени до Великден със затоп­ляне до хубав период. От 14 до 16 твърде променливо с по-голяма възможност за топлина.

Периодът от 19 до 22 - много бурен, променлив, но и с хубави дни. Топъл финал с очаквани силни, бурни дни около 28. По-малко влага от други години през целия месец.

Успехи и добри резултати!

Статията е прочетена 603 пъти
Назад към брой 138Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024