Да събудим чрез болестите Звездния човек в себе си в брой 2

Да събудим чрез болестите Звездния човек в себе си
Категория: Екология, здраве
"Ние всички имаме Божествена мисия на този свят и нашите души използват умовете и телата ни като инструменти за своята работа. Когато и трите работят в унисон, резултатът е перфектно здраве и щастие." - Д-р Едуард Бах

Болестите не биха имали никакъв смисъл, ако не научим техните причини

Болестите са за всички. При тях няма чисто човешката селекция: беден-богат, щастлив-нещастен, успял-неуспял и т.н. Много рядко има хора, които изобщо да не боледуват, защото това ще означава, че са си научили всички уроци и не би трябвало вече да се тук, на Земята, където нашите приятели – болестите, ни насочват по пътя на хармонизацията със самите нас и със заобикалящия ни свят. Болестите са тук, за да ни насочат към нещо конкретно, да го коригираме, да разберем духовните му послания. И когато успеем да го направим, си отиват така неусетно, както са и дошли, защото са типичен пример за квантова реалност, а тя не може да бъде описана, тъй като съдържа всички потенциалности и възможности. И всички наши въображаеми състояния могат да се проявят с еднаква вероятност. Затова много често болестите отзвучават без основателни причини, други преминават в спонтанни ремисии, трети преминават в някакви други състояния – повече или по-малко болестотворни. Болестите не биха имали никакъв смисъл, ако можеха да бъдат излекувани, без да се научат причините им, което пък и подсказва единствения път за истинското им лечение, а именно, намирайки причината за тях и разрешавайки конфликта със самите нас или със света.
Има, разбира се, и нелечими заболявания, като някои видове рак например. Това са т.нар. кармически заболявания, при които инкарнираната душа иска да уравновеси това, което е причинила на някой друг човек. Ра-кът, казва Риния, е Ръката на Бога. Да искаш да излекуваш някого от рак, означава да искаш да навредиш на душата му. Да си болен от рак е било особена привилегия, особен дар, защото така работиш за изчистването на своята съдба или на твоите близки хора.
Затова е така важно, когато дойде болестта, да я посрещнем със специални почести, като желана и скъпа гостенка. И човекът да бъде оставен в разкоша да си поболедува на спокойствие - без страх и тревога, а с любов към нейните причинители, било то вируси, зарази и др. Така както ни съветва и докторът по индо-тибетска медицина Свами Ранинанда. Той ни припомня, че генетически сме сътворени от вируси, че така Твореца е промислил най-сигурно да си изградим свои защитни методи. А когато вирусът отвън ни посети, да си кажем: „Аз също съм вирус, така че добре си дошъл, приятелю!‛ Този начин на реагиране веднага задейства неговата неутрализация и като не се страхуваме, активираме имунната си система. Като не разпознаваме вируса като враг и не се разграничаваме от него, по-бързо го надживяваме.
Човек с добре подредено енергийно поле, Свами Ранинанда рефлекторно влияе върху всичко окръжаващо го. Като всеки духовен лечител, лекува с ръце, думи, мисли, поглед, изобщо с присъствието си. И всичко, до което се докосне той, придобива лечебни свойства. Така е и с неговата поезия, и с неговите картини. За по-бързо справяне с някои неразположения Свами ни подарява още една своя великолепна картина. Тя отразява прехода между елементите вода и астрал и затова помага при главоболие и при зрителни проблеми. Самата аз изпробвах ефекта й, като на два пъти за по 3-4 минути я съзерцавах в пълно спокойствие, като при медитация. Гледайки я, човек чувства нещо като потъване в Светлината, но тази вътре в нас. Все по-надълбоко и дълбоко. Докато види в нейния изсветляващ център Звездния човек в себе си - този, който още не се е събудил за звездни дела. По-важното е обаче, че той си е на мястото и не се кани да ни напусне. Нещо повече, само чака благоприятна почва, за да се прояви. Затова, да отговорим на неговата нетърпеливост да бъде активиран.
Статията е прочетена 1298 пъти
Назад към брой 2Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024