Гал Сасон: Сатурн се връща у дома си, чупим шаблоните в брой 135

Гал Сасон: Сатурн се връща у дома си, чупим шаблоните
Категория: Сърцето, душата

На 20 декември Сатурн, олицетворението на Кармата, познат още като Хронос, Господарят на Времето, се завръща в своя дом, Козирог, за първи път от 30 години.

Когато Сатурн е в Козирог, неговите сили се проявяват по-чисто и по-ефективно. За да разберете как Сатурн в Козирог е имал влияние върху вашия живот, върнете се в края на 1988 г. до 1991 г. и вижте какво се е случило тогава. Корените на това, с което ще се занимавате през следващите три години, могат да бъдат проследени назад до този период.

Козирог е знакът на структурите, тухлите, костите и ограниченията, а когато Сатурн беше в Козирог през 1961 г., бе построена Берлинската стена. Стената изчака завръщането на Сатурн в Козирог и падна през 1989 година заедно с Желязната завеса.

Кой е Сатурн?

В древната астрология Сатурн e бил приеман като големия злодей. Когато се е случвало нещо лошо, са обвинявали Сатурн и неговите транзити. Той е бил антагонистът, уплашен и неразбран.

Въпреки това в Кабала и други системи на мистицизъм, Сатурн се разглежда като велик учител. Еврейската дума за Сатурн, Шабай, има същия корен като Шабат, съботата. Това означава да седнеш, да си починеш, да спреш. На английски и испански език Сатурн е свързан със събота, ден за почивка и съзерцание.

Това, което Сатурн иска, е да седнем, да медитираме, да отразяваме и да обмисляме действията, които сме предприели. Сатурн показва реакциите на нашите действия. Или може би Сатурн е това линейно място, мембраната, която разделя действието и реакцията. Спомнете си за  еврейския мит за сътворението. В Битие Бог създава Вселената за шест дни и на седмия разглежда това, което е сътворил, като по този начин създава стандартната седмица. 6 дни за действие, 1 – за реакция.

В Кабала Сатурн е свързан с третата сфера в Дървото на Живота, наречена Binah или Разбиране. Това е седалището на Шекина, женската страна на Бога. Често се нарича Има, майката. То е боядисано в тъмно индиго и представлява бременна богиня. Когато Сатурн е в Козирог, майката е бременна с дете, готова всеки ден да роди сина на светлината. Тя не може да се движи много и може да бъде легнала, но не защото е болна или инвалид. Тя е бременна с живот, потенциал. Затова Сатурн в духовната астрология не се възприема като зъл, а като велик учител, без когото не можем да растем. В края на краищата Сатурн е римският бог на земеделието, натоварен да ни помага да отглеждаме храна – от семена до мощни дървета. Сатурн е този, който се появи точно преди просветлението. Не е чудно, че както Исус, така и Буда, и други духовни водачи трябваше да преминат през три изкушения, числото на сферата Разбиране, преди да постигнат своето просветление и да получат своите суперсили.

Сатурн и Кармата

Най-важният урок на Сатурн е неговата способност да ни покаже блокажите ни и къде сме се застопорили в цикъл или  модел. Сатурн ни посочва какво трябва да преодолеем, за да достигнем пълния си потенциал. Във вашата диаграма Сатурн показва кармата от минали животи, моделите, които се повтарят, защото отказваме да научим уроците.

Сатурн е Властелинът на пръстените. Той има три пръстена около него, които ни обвързват в повтарящи се страдания, когато отказваме да разчупим някакъв модел. Сатурн в Козирог може да ни помогне да го направим.

Как да разчупим шаблона?

Както споменах по-рано, Сатурн ни информира къде сме заключени в повтарящи се нещастия. Когато казваме „Винаги ми се случва“ или „Защо винаги се влюбвам в хора, които не са на разположение“, ние изразяваме модел, който ни обвързва с повтаряща се болка. Как се справяме с тези модели? Повечето от нас не се нуждаят от помощ за идентифицирането на тези вериги. С вашето завръщане със Сатурн преди 29 години трябва да ви се изяснят. Сега въпросът е как да ги разбием.

Сатурн е владетел на Козирога, а в картите Таро Козирогът се изобразява с картата Дяволът. Не, това не означава, че хората, родени между 22 декември и 19 януари, са деца на Сатаната. Дяволът представлява страх, особено страхът за оцеляването. В Северното полукълбо месецът на Козирога е най-студеното време на годината, когато храната е оскъдна и много хора са умирали от глад или болест. Поради тази причина ключовите думи на Козирог са „Аз използвам“. Те трябва да свържат двата края, да планират, да бъдат предпазливи, консервативни и дисциплинирани. Както бе споменато по-рано, и Сидхарта, и Исус трябваше да се противопоставят на Дявола за три изкушения, преди да станат Буда и Христос. Трябваше да кажат „Не!“ три пъти, преди да успеят да разрушат моделите, които съставляваха човешкото им его и да постигнат лекотата.

И как да разчупим модела? Кажете „Не“, но ще трябва да го кажете три пъти в три различни ситуации, за да удовлетворите богинята на разбирането. Например, една жена, която винаги се влюбва в женени мъже, ще трябва да каже „Повече не!“. Но това не е достатъчно. Сега Вселената ще я представи три пъти на привлекателни „съвършени“ мъже, които се оказва, че са заети или женени. Тя ще трябва да откаже три пъти, преди да бъде „просветена“ от свободен мъж, който може да я обича истински.

Заключение

Идва Нова година, ново начало, чисти бели листа. Тъй като годината започва при пълнолуние, може би може да я посветите на разчупване на модела, който ви държи назад. Особено добър избор на модели ще бъде този, който ви пречи на здравите взаимоотношения и/или усвояването на умения. Тъй като 2018 г. в нумерологията е 11, управляващо число и число на партньорствата, това може да бъде година, в която можете да привлечете или хармонизирате отношенията си и/или да станете майстор в избраната от вас област.

Статията е прочетена 1065 пъти
Назад към брой 135Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024