Българите са хората, които ще вкарат всички народи по света в рая в брой 133

Българите са хората, които ще вкарат всички народи по света в рая
Категория: Изкуство, култура

“Българите са хората, които ще вкарат всички народи по света в рая” - казва великият духовен просветител Петър Дънов, а националният ни герой, поет и революционер Христо Ботйов гордо заявява:„Ние живеем в свободна земя и никой не може да ни запрети (забрани, бел. мой) да изпълниме дълга си към своето Отечество! Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество!“ Тези думи-изповед на нашите Учители отразяват, струва ми се, най-добре същността на българския национален избор! Ето защо, в основата на българската цивилизационна мисия стои съхраняването и опазването на националната ни памет, история и култура! Затова е необходимо на  първо място да изчистим българска история от заблудите, лъжите и спекулациите!  Да се обърнем към българските национални идеали, които са ни завещали нашите Отци, като: Св. Св. Кирил и Методий, Св. Цар Борис I, Св. Йоан Рилски, Св. Седмочиленици, Св. Паисий Хилендарски, Георги Стойков Раковски, Васил Левски и Христо Ботйов! Нека осъзнаем Своето Настояще и Своето Бъдеще чрез верен прочит на Нашето Минало! Защото Историята ни е нужна не само, за да знаем Своето Минало, но най-вече, за да избираме и разбираме Своето Бъдеще!”

Из "Българите са в основата на човешката цивилизация" на проф. Евгений Сачев

Под бурни аплодисменти на 6 октомври в залата на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ – гр. Бургас, ИК „Новата цивилизация“ представи новата книга на проф. Евгений Сачев „Българите са в основата на човешката цивилизация“.

Книгата бе посрещната от бургаската аудитория с очакван интерес, тъй като това е второ допълнено издание.

В залата присъстваха и представителите на Сдружение „Артпиерия“ – гр. Бургас, Евгений Апостолов и Мариана Праматарова.

Книгата бе представена от акад. Атанас Панчев – директор на издателството, и от проф. Йордан Начев – колега на автора.

Присъстваха и изявени представители на бургаската общественост и любители на историята.

Представителката на Сдружение „Кварц“ – гр. Бургас, Гинка Томова беше очарована от красноречието на проф. Евгений Сачев. Водещият на предаването „Феноменът Странджа“ Георги Николов от телевизия „Канал 0“ излъчи предаване на 10.10.2017 г., в което гости бяха проф. Евгений Сачев, издателят акад. Атанас Панчев и проф. Йордан Начев. В предаването се подчерта, че книгата ще бъде преведена и издадена в Италия, Великобритания и Русия. Издателят Атанас Панчев благодари за топлото посрещане на бургаската публика и на директора на Регионалната библиотека „П. К.Яворов“ – гр. Бургас Мария Бенчев.

* * *

Поради големия интерес по повод книгата на проф. Евгений Сачев – „Българите са в основата на човешката цивилизация“, в пресцентъра на БТА на 24.10.2017 г. се проведе пресконференция  с  автора проф. Евгений Сачев и издателя акад. Атанас Панчев. Пресконференцията бе проследена по интернет от българската диаспора по света. В издателството се получиха много отзиви от българи, живеещи в Холандия, Австрия, Испания и др., интересуващи се от историята, свързана с нашата родина.

В Деня на народните будители в. „Квантов преход“ поздравява автора проф. Евгений Сачев и издателя Атанас Панчев за родолюбивото им дело и с пожелание да разпространяват все така българската история и култура по света.

Петър Петров – гл. редактор на в. „Квантов преход“

Българите са в основата на човешката цивилизация

Статията е прочетена 1395 пъти
Назад към брой 133Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024