Биодинамична характеристика на август 2017г. в брой 130

Биодинамична характеристика на август 2017г.
Категория: Екология, здраве

Обща тенденция за сух и топъл месец. Светлина от Неп­тун от Водолей, Венера в Близнаци и топлина от Меркурий и Марс от горещия Лъв. Слънце на 11 август. Такъв период обаче ни дава надежда за много качествени плодове. След 18 до края очакваме спокойни и нормални дни.

Какви са най-важните ни задачи този месец: на първо място е време за събиране на семена от различни растения. Технологията ви е вече позната - Възходяща Луна и импулс на съответното растение - прочистваме, просушаваме, пакетираме и надписваме. Да се избягват неблагоприятните дни от календара.

Първи опити за присаждане на плодни растения от спяща пъпка - околиране - дните на Овена 13 след обяд и 14. Предварителна подготовка на подложката, работим чисто и бързо - сутрин и вечер по хладно.

Биодинамичният компостен препарат 506 от глухарче в чаша от кора на явор - 15 август от 10 до 15 часа - приготвяме и полагаме в земята.

Не случайно наричаме август  месец за компоста - много подходящи дни за работа с купчината и първите дни като начало на есенното подхранване, залагане на готов компост в лехите от старата купчина. Най-доброто е, че имаме двойни дни - 24, 25, 26 и 27. За работа с новата купчина - 7 дни (отбелязани са в календара със зелено - освен „двойните“).

Още една интересна характеристика за месеца. Много неблагоприятни цели 5 дни - който има посевните дни по Мария Тун да гледа внимателно. Ненавсякъде са отбелязани прекъснатите линии, както и на 8 август „Корен“ до 8 часа. Цвят от 18. Ясно е, че от 8 до 18 часа на този ден времето не е подходящо за работа в градината, така и на 21 август паузата е от 8 до 23 ч.

Статията е прочетена 720 пъти
Назад към брой 130Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024