Биодинамична характеристика на юни 2017 г. в брой 128

Биодинамична характеристика на юни 2017 г.
Категория: Екология, здраве

Започваме месец юни с надежда за по-добри условия за работа, отколкото през м. май. Лунният месец е разделен благоприятно на два периода в Низходяща Луна от 1-ви до 12-и по-дълъг и от 24-и до 30-и - по-къс. Това ще ни даде възможност за садене на всички видове растения  без нито един неблагоприятен ден. Имаме много добри дни за използване на готовия компост - 3, 4, 5, 29, 30 юни. Имаме и възможност да завършим новата купчина компост, така необходима за късната есен – 6, 7, 13, 14, 16, 22, 23, 24 и 25 - напълно достатачни дни.

В средата на месеца имаме пълен период на Възходяща Луна. Сега ще успеем да приберем и първата реколта, да приготвим и първата зимнина от прибраните плодове.

Периодът е важен и за косене на ливадите и площите, засети с люцерна и детелина.За съжаление Венера няма да ни помогне за качеството на сеното, понеже нито за ден няма да премине през светлинно съзвездие. Нужно е за косене да използваме всеки хубав ден със светлинни и топлинни импулси. Неблагоприя­тни дни през периода са: 14-и, 15-и до обяд и 23-и юни.

За работа с пчелите майки пчеларите да използват само дните със светлинен импулс. Най-благоприятни са часовете от 13 ч. на 15-и юни до 5 ч. на 17-и юни. Светлинната енергия, идваща от Марс в Близнаците, може да ни зарадва с малко манов мед. Отново напомням да не се отварят по никакъв повод кошерите в дните с водни импулси от Рак, Скорпион и Риби, както и в неблагоприятните дни, отбелязани с прекъсната линия.

В общи линии ни се очертава труден и динамичен месец, но ние почти свикнахме с капризите на времето.
От 1-и до 6-и - хубави дни, но по-скоро прохладни за сезона.

От 7-и до 13-и тенденцията е за прохладни дни, даже студени в определени  райони.
До 20-и очакваме хубави за сезона дни - краткотрайни бурни,  но вероятно само в планините.
Отново захлаждане и дъжд от  20-и ДО 23-и. След 24-и - начало на истински летен период, обещаващ топлина и вероятно  суша.

УСПЕХ, КОЛЕГИ!

Статията е прочетена 629 пъти
Назад към брой 128Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024