Биодинамична характеристика на месец август 2016 г. в брой 118

Биодинамична характеристика на месец август 2016 г.
Категория: Екология, здраве

Силно динамичен, трудно предсказуем месец ни  обещават планетите с тяхната активност. Много горещи дни,  не само защото Слънцето навлиза в горещия Лъв на 11 август, но много от планетите са в  топлинни съзвездия  Меркурий в Лъв до 19, Венера до 27, Юпитер до 9 и Плутон в Стрелец през целия месец.

Общата тенденция е сух и топъл месец с изненадващи промени.

До 10 август нормално топло за сезона време с по-силен и прохладен вятър около 5 август.  От 11 до 13 - бури и големи промени в температурата, много различно време в отделни региони.

ОТ 20 ДО 25 ТЕНДЕНЦИЯ ЗА БУРИ И ВРЕМЕТО ЩЕ Е КАТО РАЗВЪЛНУВАНО МОРЕ.

Едва около 28 ще имаме есенно време с повече спокойствие прохлада и влага.

Три са най-важните неща  за този месец - първо да подготвим новата компостна купчина за пролетта на 2017 год. Имаме време за  тази важна работа. През август започва и есенното подхранване на почвата. Тук са първите  три дни като начало. Всички дни са посочени в календара. На освободените площи, където засяваме смески за зелено торене,  също полагаме  готов компост.

Вторият момент е присаждане на спяща пъпка - околиране. За да получим добър резултат, са ни необходими три съвпадения - близко Пълнолуние, Възходяща Луна и топлинно съзвездие. Точното време е 23 и 24 до обяд.

Третият момент е важен за тези, които подготвят биодинамични компостни препарати. Време е за препарат от лечебна лайка - 7 август от 16 до 22 часа. С леко навлажнена лайка пълним чашата от кора на лиственица и заравяме в земята.

Месецът е благоприятен за събиране на семена от различни растения. За технологията говорихме миналата година. Не е толкова сложно, но е много важно да имаме собствени чисти семена.

При толкова много работа имаме и няколко дни за почивка - 4,5,19 след обяд, 21 след 15 часа и 22 до 17 часа.

Труден, но много важен месец! Да работим умно!

Статията е прочетена 807 пъти
Назад към брой 118Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024