Дейвид и Саманта Камерън изтеглили нов ипотечен заем точно преди референдума в брой 117

Дейвид и Саманта Камерън изтеглили нов ипотечен заем точно преди референдума
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Те подписали договор за нов жилищен заем от HSBC на 15 юни, или осем дни преди деня на гласуването.

Това повдига въпроса дали министър-председателят на Великобритания е знаел, че играта за него завършва дни преди да даде емоционалната си пресконференция на Даунинг стрийт. Семейство Камерън ще освободи номер 10 на същата улица в рамките на три месеца, след като стане ясно кой ще заеме неговия пост.

 Ипотечният заем е бил изтеглен в същия ден, в който финансовият министър Джордж Озбърн заплаши да вдигне данъците, ако британците решат да излязат от ЕС. Въпреки че е имал министерски въпроси за разрешаване в същия ден, Камерън и неговата съпруга са намерили време да подпишат договора за ипотечен кредит срещу тяхната къща на стойност 3.5 млн. паунда (4.25 млн. долара) в Нотинг Хил в Западен Лондон.

 Преди това семейство Камерън не е теглило ипотечен заем, залагайки имота си. Новият заем може би ще бъде използван за закупуването на друг имот. Семейство Камерън разполага с две жилища. Освен къщата в Ботинг Хил, те имат и вила на стойност 1.3 млн. паунда (1.6 млн. долара) в Оксфордшайър. Откакто се нанасят на Даунинг стрийт 10 през 2010 г., семейство Камерън отдават под наем имота си в Западен Лондон срешу до 7 000 паунда на месеца. Старият им имот в Нотинг Хил има голяма сантиментална стойност за тях, защото семейството живееше там с най-големия си син, който почина внезапно през 2009 г. на шестгодишна възраст.

Статията е прочетена 1431 пъти
Назад към брой 117Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024