Биодинамична характеристика на м. юни 2016 г. в брой 116

Биодинамична характеристика на м. юни 2016 г.
Категория: Екология, здраве

Лунен календар за месец юни 2016 г. от Димитър Стоянов

Започваме един месец с надежда за по-добри условия за работа от м. май. Лунният месец е с пълен период на Низходяща Луна от 6 до 21 и разделен за Възходяща Луна  от 1 до 5 и от 21 до 30  юни. При добри климатични условия ще можем спокойно да извършим всички дейности по  засаждането, работа и прибиране на готовата продукция. Да се надяваме и на повече слънце през дните на светлинните съзвездия, за да можем да приберем качествено сено.

Единадесет благоприятни дни имаме за довършване на компостната купчина. До края на месеца трябва да сме готови, за да можем да ползваме компоста през есента. Напомням на колегите, които ползват ЕМ организми, че е необходимо добро навлажняване на всички съставки и покриване с тъмна материя за предпазване от слънцето - да има „шапка”.

След тежкия и за пчеларите м. май очакваме добри дни за центрофугиране на събрания от пчелите мед още в началото на юни. Това в никакъв случай да не се прави през водните съзвездия. Грижата за пчелите майки само в дните на светлина.

От 23 ч. на 17 юни до 11 ч. на 20 успешно изпепеляваме поповите прасета и веднага поръсваме района с получената пепел, за да сме спокойни по-нататък. Добре ще бъде да открием и гнездата със снесените яйца и да ги унищожим.

Това е месецът с най-много неблагоприятни дни, но все пак е необходима и почивка - 3,6,7,  до 17 ч., 27 и 28 до 16 ч.

Трудно е да се даде по-точна характеристика, но очакваме през първите 15 дни  „по-намръщено” време, а в края с нормална влага и температура за сезона. След 16 юни очакваме по-бързо подобряване  с повече топлина. След 26 ще очакваме повече свежест и прохлада, възможни са вятър и влага и веднага след това подобряване с нормални за юни условия.

Успех на всички!

Статията е прочетена 900 пъти
Назад към брой 116Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024