Биодинамична характеристика за май месец 2016г. в брой 115

Биодинамична характеристика за май месец 2016г.
Категория: Екология, здраве

Независимо че Слънцето до 14-и е в топлия Овен, а там са Меркурий и Венера, не очакваме много топли дни. Топлинните тригони ще дадат отражение само в определени дни, което не е достатъчно. Очаква ни много  променлив и динамичен месец. Още в началото от 3-и до 13-и май ще има голям хаос в температурата и Ледените светии ще преминат незабелязано. Нормално за сезона време ще имаме през малкия период от 14-и до 18-и май. На 21-и и 22-и очакваме бурно време с рязко захлаждане, особено на 22-и след обяд. След 28-и - отново много промени, които ще донесат дъжд  в отделни райони, а в планините и сняг.

За подготовка на новата компостна купчина  трябва да извадим от земята биологичните компостни препарати - точното време е 4-и май от 0 до 15 часа. След Великден до Петдесетница заравяме в земята  слънчевия препарат 501 - силициево брашно в рог от крава.

На три части е разкъсан и  Лунният  месец, който започ­ва и завършва с Възходяща  Луна, а Низходящата е в средата от 10-и до 24-и май. Имаме време за всички дейности в градината. Сега ще приберем и първата реколта от ягоди, череши и ранни картофи. Започваме и косене на зелените площи, най-добре при  светлинни съзвездия и Възходяща Луна. Освен за храна на животните отделяме част от окосеното за компостната купчина, а също и за мулчиране.

Най-добро време за пчеларите за производство на пчели - майки и отводки  е от 22 часа на -и май до 19 часа на 19-и май - дните на Близнаци.

Успешно ще се справим и с поповите прасета от 16 часа на 21-и до 4 часа на 24-и май - дните на Скорпиона. Технологията е, както при колорадския бръмбар.

Към неработните дни традиционно включваме 1-и и 2-и май, а също и 6-и до 19 часа, 8-и след 9 часа и 9-и май целия ден.

Имали сме и по-трудни месеци, но ще се справим успешно!

Статията е прочетена 961 пъти
Назад към брой 115Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024