Стартира благотворителната кампания "Щедрост за живот" в брой 87

Стартира благотворителната кампания "Щедрост за живот"
Категория: Изкуство, култура

В Бургас започна дарителска кампания в помощ на децата, болни от прогресивна мускулна дистрофия.В плен на рядкото и тежко заболяване са десет бургаски деца.За изграждането на рехабилитационен център, където да се осигурят специализирани медицински грижи за тези деца са необходими 60 000 лева.Луиза Златанова е майка на едно от децата и председател на фондация «Щедрост за живот».Тя разказва за този проблем на диригента и композитора Левон Манукян, който се трогва от съдбата им и заедно със своята формация «Левон Манукян Колегиум Музикум» ?  е ангажират да подпомогнат фондацията с поредица от концерти. Откриват фейсбукстраница «Фондация «Щедрост за живот», където поместват материали за заболяването и необходимостта от благотворителни инициативи в помощ на децата.До момента над 1100 души подкрепят кампанията. Между тях са известни музиканти, артисти, телевизионни водещи от страната и чужбина.

Когато Левон Манукян споделя с поетесата Мариана Праматарова за необходимостта от средства в помощ на децата със заболяване «прогресивна мускулна дистрофия», тя веднага го подкрепя с конкретни действия - заедно със сдружение «Артпиерия» организират благотворителна изложба-базар и Театър на поезията в Културен център «Морско казино».Стартът на благотворителната кампания е даден на 31 март - СНЦ «Артпиерия» първи внасят своето дарение от 617 лева в полза на Фондация «Щедрост за живот».

За благотворителната изложба свои картини предоставят художниците Красимир Зинин, Нен Чанев, Николай Николов, Роджер Краев, Анета Краева и приложничката Офелия Жекова.

Свои книги предоставят за разпродажба с цел подпомагане на каузата Мариана Праматарова, Калина Вергиева, Стефка Бакалова, Евгений Апостолов, Тома Троев, Васил Костов и Таня Сарандева.

Театърът на поезията към СНЦ «Артпиерия» - Бургас изнася благотворително представлението «Стихове на колела».
  Кампанията продължава с поредица от концерти, организирани от Фондация «Щедрост за живот» и «Левон Манукян Колегиум Музикум».

Благотворителна кампания Щедрост за живот     Благотворителна кампания Щедрост за животБлаготворителна кампания Щедрост за живот

Статията е прочетена 400 пъти
Назад към брой 87Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024