„СВЕТАТА” ИНКВИЗИЦИЯ СЕ ЗАВРЪЩА в брой 7

„СВЕТАТА” ИНКВИЗИЦИЯ СЕ ЗАВРЪЩА
Категория: Сърцето, душата

Наскоро атонският йеромонах Висарион представи своята книга „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста”. Той е произнесъл беседа в препълнена зала, за да заклейми две личности, различни по ранг и значение за българския народ, които авторът определя като „съвременна магьосница” и „лъжеучител”. Висарион и неговите съмишленици призоваха ясновидката и духовният учител на България да бъдат отлъчени от църквата.

Видях този млад човек по телевизията. Ще се въздържа да му прикачвам етикети, защото той сам се е етикетирал. По-късно стана ясно, че църквата има намерение да прави лов на вещици, т.е. да съставя списъци с ясновидци и гадатели, които също да бъдат анатемосани и отлъчени от българската православна църква. Какви неотложни и важни задачи стояли пред нашата църковна институция!

Ако този служител имаше власт, навярно би застанал начело на една нова „света” инквизиция и със сатанинско удоволствие би горил на кладата инакомислещите в името на Бог и християнството. Този йеромонах, по православен от патриарха и по католик от папата, фанатично заклеймяваше от телевизионния екран. Млад човек, чийто фанатизъм стига до духовно заслепение и не му позволява да проумее, че това е най-сигурният начин да отблъсне хората от вярата, религията и Бога. И тук ми се иска да припомня едно от пророчествата на Ванга: „Много лоши хора, лошо ни чака”. Това предрече Ванга, която без да е канонизирана, определи себе си като мъченица в този живот, а за в бъдеще тя нямаше нито претенции, нито стремеж да й присвояват църковни звания. Излишно е да говоря за Петър Дънов – потомствен свещеник, завършил духовно образование, познаващ световните религии, който даде на България и света духовно учение за единство, а не за разцепление, учение, в основата на което стои Любовта, а не омразата и анатемата. Дънов вярва в Бог, почита Христос, толерантен е към духовните традиции, но не и към църковни служители, които в името на Бога сеят омраза и раздори.

Ще отлъчите мъртвите, а живите сами ще се „отлъчат” от църквата, защото обикновеният човек често слага знак за равенство между вярата и институцията. А когато се сблъска с подобни представители, кандидати за служители на „светата” инквизиция, той се отвръща от вярата и от Бога.

Не отлъчвайте, а привличайте! Оставете хората сами да избират на кого да вярват и на кого -не. Не заклеймявате, а приобщавайте! Не насъсквайте българите един срещу друг, защото не се знае в чие лице те ще видят антихриста, с когото ги плашите. Пък и на този народ му е все едно какъв ад го очаква в отвъдното, защото той не е излизал от земния ад, обръгнал е на много нищета и безчинства. И престанете да черните мъртвите, които приживе имаха почитта на много хора.

Когато на един народ искат да му отнемат мъчениците и духовните учители, това наистина е тревожен знак за агресия на настъпващата тъмнина! Светли души, спасявайте се!
Статията е прочетена 1996 пъти
Назад към брой 7Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024