ИЗВЕСТНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СЕДМИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ХУМОР И САТИРА В КУБРАТ в брой 64

ИЗВЕСТНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СЕДМИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ХУМОР И САТИРА В КУБРАТ
Категория: Изкуство, култура

Над 100 представители на хумористични жанрове се събраха в читалище „Кирил и Методий” в Кубрат на 19 април т.г., за да присъстват на церемонията по връчването на наградите на победителите от последния национален конкурс за хумор и сатира. И тази година в конкурса участваха известни хумористи като Стайко Топалов, Станислав Марашки, Дулинко Дулев, Веселин Зидаров, Иван Беловски и др. В деня на отчитането на наградите бяха открити и две изложби от врачански творци:"Природни дървесни форми" на Цветан Дочев и "Изографисани кратуни" на Иван Христов-двамата от Враца. А кубратчанинът Стоян Черников участва с две инсталации.

Първа награда в раздел "Карикатура" получи Марио Иванов от София, на второ място е Ириен Трендафилов от Пловдив, на третото - Огнян Балканджиев от Русе. Поощрителната награда остана в Кубрат при Стоян Черников.

Със специалната награда на името на разградския художник Велко Велков, която се присъжда за втора година, журито удостои карикатуриста Валентин Георгиев от Русе.

В раздел "Стихотворение или кратък хумористичен разказ" тази година първа награда не се присъжда. Втора награда получи Александър Щинков от Кърджали, а трета - Станислав Марашки от Бургас. Поощрителна награда е присъдена на Спас Вутев от Елин Пелин, а със специалната награда на БНР, който е сред организаторите на проявата, е удостоен Дулинко Дулев от Разград.

В "Кратки сатирични форми" първото място бе заето от Борислав Ганчев от Хисаря. Втора награда получи Стайко Топалов от Стара Загора, а трета - Димитринка Ненова от Варна. С поощрение си бе зарадван Иван Беловски от София, а с приза на националното ни радио беше удостоен Димитър Атанасов от Кубрат.

Статията е прочетена 363 пъти
Назад към брой 64Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024