Руският генерал Савин: ”Военните влизаха във връзка с извънземни” в брой 60

Руският генерал Савин: ”Военните влизаха във връзка с извънземни”
Категория: Сърцето, душата

По съветско време в Министерството на отбраната се водили програми по създаване на свръхчовек, притежаващ паранормални способности. В рамките на този проект група контактьори успяла да установи контакт с представители на извънземна цивилизация. Ръководителят на свръхсекретния проект за пръв път сподели някои подробности с журналисти.

 

В обикновен московски зимен ден в Дома на журналистите беше съобщена истинска сензация. Високопоставен сътрудник на Министерството на отбраната (в оставка), генерал-лейтенант от запаса, доктор на техническите науки, академик Алексей Савин съобщи, че в края на 80-те години група изследователи от експертното управление на Генералния щаб успяла да установи контакт с представители на друга цивилизация. Никой от присъстващите журналисти не се учуди, по-скоро въздъхнаха облекчено: “Е, най-после си признаха!”.

Пръв пред пресата се изказа Василий Ерьоменко, генерал-майор от запаса, академик от Академията по проблемите на безопасността и отбраната. По съветско време в КГБ той отговарял за Военно-въздушните сили и трябвало да събира информация за НЛО. Както заяви Ерьоменко, по онова време се натрупала маса такава информация.

Ракетните сили дори получили директива в случай на откриване на НЛО. Главното било с действията да не създават възможности за ответна агресия. През 1983-1984 г. на полигона Владимировка Академията на науките, Министерството на отбраната и КГБ организили мащабно изследване на аномални явления. Военния полигон бил избран неслучайно. Експертите отдавна стигнали до извода, че НЛО неизбежно се появяват в местата, където се струпва военна техника и където се изпитват оръжия.

"Може да се каже, че ние се научихме да привличаме НЛО във Владимировка. За цела рязко увеличавахме броя на полетите на военната авиация и придвижването на техника. Ако интензивността от наша страна нарастваше, то с вероятност 100% се появяваха НЛО”, обясни Василий Ерьоменко.

След половин година изпитвания авторитетна комисия стигнала до три основни извода:

Първо: съвременната наука засега не може да идентифицира такива явления.
Второ: това може да е разузнавателна апаратура на САЩ или Япония.
Трето: възможно е действие на извънземна цивилизация.

Летците често виждат НЛО, но за тях съществува вето на тази тема. Също както и при космонавтите. В поверителни беседи те разказват за своите срещи с НЛО, но се страхуват да говорят за това публично – каза Ерьоменко. Според него към тази тема трябва да се подхожда много сериозно, защото това е въпрос на безопасност. В САЩ и в Русия тази тема засега е засекретена.

Генерал-лейтенант от запаса Алексей Савин разкри някои аспекти на това, с което се е занимавал в Министерството на отбраната. Той е оглавявал експертно управление на Генералния щаб, което е изучавало всевъзможни необичайни явления.

Главният проект на управлението била държавна програма за разкриване на интелектуалните ресурси на човека: по какъв начин човешкият мозък да започне да работи в специален режим на свръхспособности, превръщайки своя “стопанин” в свръхчовек. Научната програма оглавявала академик Наталия Бехтерева, която до смъртта си била научен ръководител на Института за мозъка на човека на Руската академия на науките.

В тази програма участвали над 200 от най-добрите специалисти в цялата страна. “В процеса на изследванията ние стигнахме до извода, че човекът е енерго-информационна система, която получава информация отвън. И именно благодарение на това у него могат да се проявят паранормални способности” – разказа Алексей Савин. За да се опитаме да установим контакт с този външен източник на информация, бяха създадени 3 групи – от учени, военни и така наречената женска група.

Интересното беше, че най-сериозно успя да напредне в изследванията именно женската група. Савин: “Ние искахме да установим контакт с представители на друга цивилизация. И успяхме.” Според него била разработена специална методика, позволяваща на човешкия мозък да се настрои за контакт. “Необходимо е да се настрои енерго-информационният контур на човешкия мозък на определена вълна, като един вид радиоприемник” – пояснява Савин.

Никаква хипноза, лекарства или други подобни методи не са използвали по време на експериментите. Резултатите са впечатляващи: на шест контактьори била предоставена възможност за физически контакт, а двама дори успели да попаднат на извънземен кораб.

По думите на Алексей Савин представителите на извънземната цивилизация се разкривали постепенно, давайки тази информация, която считали за нужно. В частност, разказвали за своята структура на властта, за система на възпитание и образование. Не са дали никаква информация за нуждите на военните. Единственото, което се съгласили да споделят, било схема на апаратура за диагностика и лечение на различни заболявания.
Ръководителят на експеримента обясни: “За тях земляните са като малки деца. Ние сме твърде млада цивилизация, за да сме им интересни в качеството на субект за общуване. Но понеже сме част от Вселената, с нашите неразумни действия можем да навредим както на себе си, така и на другите цивилизации. Затова ни следят”.

Програмата за общуване с извънземния разум била разработена за няколко години напред. Но в ситуацията се намесили политическите събития в страната и през 1993 г. изследванията били прекратени, а групите разпуснати.
Както съобщи Алексей Савин, той успял да изнесе само малка част от документите, а основната част се пази в архивите на Министерството на отбраната.
“Преди 4 години ние се опитахме да повторим нашия експеримент и успяхме” – казва Алексей Савин. Според него и днес работата в това направление продължава – “в министерството на отбраната са останали мозъци и талантливи хора”.
На въпрос на „Правда Ру” защо точно днес са решили да съобщят на пресата толкова секретна досега информация, Алексей Савин отговори така: "А защо да крием това от  хората? Напротив, трябва да ги подготвим за новите предизвикателства на времето".

Такива глобални предизвикателства според него днес са две: изменението на климата и недостигът на питейна вода. И в този процес Русия има особена роля: "Когато преминем точката на незавръщане, народът от всички страни ще се затича към нас. И как ще ги посрещнем - с оръжие? Разбира се, ще се  наложи да се договаряме”. А може би това са задачки от „учебника за млади цивилизации”? Извънземните ще организират експеримент и ще гледат как ние ще се справим с него. Тези, които не си научат урока, ще ги оставят “да повтарят”.

Светлана Сметанина

Свободен превод със съкращения: Лусесита

Източник:
http://www.pravda.ru/society/fashion/models/20-02-2013/1145708-army-0/

Личен сайт на Алексей Савин:
http://www.generalsavin.ru/education/trainings

Видео-интервю с Алексей Савин на руски език, 26 минути, от 6 януари 2013:
http://www.youtube.com/watch?v=7JHzFibs8rw

В това интервю Савин между другото споменава, че са контактували чрез българските си колеги с баба Ванга и тя се е старала да им помогне по всякакъв начин.

На снимката: о.з. генерал-лейтенант Алексей Юриевич Савин, доктор на техническите науки, академик

Статията е прочетена 1028 пъти
Назад към брой 60Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024