Ползи от включването на външната реклама във вашата маркетингов стратегия в брой 215

Ползи от включването на външната реклама във вашата маркетингов стратегия
Категория: Сърцето, душата

Рекламата е съществена част от всяка маркетингова кампания, а рекламата извън дома (OOH) може да предложи множество предимства. В днешния забързан свят бизнесът трябва да достигне до целевата си аудитория чрез множество канали. Като добавите OOH реклама към маркетинговата си стратегия, можете да достигнете до целевата си аудитория по нови и вълнуващи начини.

Ето някои предимства от включването на OOH реклама във вашата маркетингова стратегия:

Повишена видимост

 OOH рекламата може да помогне на бизнеса да увеличи своята видимост. За разлика от други форми на реклама, OOH рекламата не може да бъде пропусната или блокирана и достига до 93% от австралийците всеки ден. Може да помогне на бизнеса да достигне до аудитории, към които може да не успее да се насочи с други форми на реклама.

Подобрена ангажираност

OOH рекламата може да подобри ангажираността с вашата целева аудитория. Използвайки креативни и привличащи вниманието дизайни, фирмите могат да създадат трайно впечатление на минувачите. OOH рекламата може също да насърчи хората да предприемат действия, като например да посетят уебсайта на бизнеса или акаунти в социалните медии.

Подобрено разпознаване на марката

OOH рекламата може да помогне за подобряване на разпознаването на марката. Той седи там, където хората живеят, работят, пазаруват и общуват. Използвайки поразителни графики и последователни съобщения, фирмите могат да повишат познаваемостта на марката и да я направят по-запомняща се за потенциалните клиенти. Това е особено вярно, ако фирмите използват OOH реклама в зони с голям трафик или в близост до физическите си местоположения.

Допълнителна реклама

Добавянето на OOH към вашия маркетингов микс повишава възвръщаемостта на инвестициите с 30%, осигурявайки повече онлайн активност при използване на различни медийни комбинации. Използвайки комбинация от рекламни канали, фирмите могат да създадат цялостна и въздействаща рекламна кампания. Например, телевизионна реклама може да насочи зрителите да посетят уебсайта на бизнеса или акаунтите в социалните медии, където могат да се ангажират допълнително с марката. По същия начин OOH рекламата може да насърчи минувачите да предприемат действия чрез QR кодове или други интерактивни елементи.

Измерими резултати

OOH рекламата може да предложи измерими резултати. Системата на OMA за измерване на аудиторията извън дома, MOVE (Измерване на видимостта и експозицията на открито) предоставя данни за проследяване на вниманието на аудиторията, обхвата и въздействието на медиите извън дома. Чрез комбинация от проследяване на показатели за трафик и посещаемост и обратна връзка с клиенти, фирмите могат да получат представа за ефективността на своята рекламна кампания. Те могат да вземат базирани на данни решения за бъдещи кампании и да оптимизират рекламния си бюджет.

В заключение, добавянето на реклама извън дома към вашата маркетингова стратегия може да предложи множество ползи за вашия бизнес. Чрез увеличаване на видимостта, подобряване на ангажираността, повишаване на разпознаваемостта на марката, допълване на други форми на реклама и предлагане на измерими резултати, фирмите могат да създадат ефективна рекламна кампания, която може да достигне до по-широка аудитория и да постигне своите маркетингови цели.

Материалът е предоставен от Аутдор Медиа Тийм

Статията е прочетена 477 пъти
Назад към брой 215Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024