Национален митинг под надслов: НЕ на намесата на Посолството на САЩ в българския политически живот в брой 215

Национален митинг под надслов: НЕ на намесата на Посолството на САЩ в българския политически живот
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

На 23.06.2024 г. от 12:00 часа пред посолството на САЩ в Република България се проведе надпартиен национален митинг под надслов:

„НЕ на намесата на Посолството на САЩ и посланик Кенет Мертен в българския политически живот”

В анонса-покана организаторите в лицето на Пламен Петков, Станислав Асенов,  адв. Николай Николов се обърнаха към всички:

„Обръщаме се към всички будни български граждани – независимо дали са партийно или непартийно ангажирани, които се противопоставят на политическите решения, приемани през последните години в ущърб на българските национални интереси.

Считаме, че тези решения се вземат не от Народното събрание, а от служители на „посолството“. Именно затова ви каним да се присъедините към протеста пред сградата на действително „управляващите“.

Целта на протеста е да поискаме обяснение от посланика на САЩ в България Кенет Мертен какъв е смисълът на честите му посещения в сградите на български институции – особено преди да се възлагат мандати за съставяне на правителство; както и за визитата на вътрешния министър Калин Стоянов в сградата на Американското посолство.

Считаме, че тези срещи не са представителни, каквито всъщност трябва да бъдат за един чуждестранен посланик, а са с цел повлияване и дори диктуване на политически решения, които са в ущърб на националните интереси на българския народ.

Основание за такъв обоснован извод ни дават изтеклите записи отпреди година на Радостин Василев от заседание на ПП „Продължаваме промяната”, в които на прав текст се казва, че кадровите промени в българските институции се „съгласуват с посолствата”.

Основните ни послания на ПРОТЕСТА са:

1. НЕ на намесата на американски служители и институции в политическия живот у нас!

2. НЕ на налагането на джендър идеологията, финансирана пряко или косвено от НПО-та свързани със САЩ!

3. НЕ на изпращането на каквато и да е военна помощ за Украйна! Българските войници не са пушечно месо за войни в името на чужди интереси!

4. НЕ на американските военни бази на територията на България! България е и трябва да бъде ЗОНА на МИРА!

Очакваме Вашата подкрепа, защото нашата кауза е общонародна, домът ни е България!”

Вероятно високите температури възпряха много от хората да вземат участие в митинга, но дори тези, които участвахая бяха изключително активни и изказванията не спираха. Росен Миленов, Станислав Асенов, Пламен Петков. Д-р Атанас Панчев, Пенка Шаренкова, адв. Николай Николов в изказванията си изразиха общото мнение, че България е суверенна държава и посолството на САЩ няма абсолютно никакво право да се меси във вътрешните работи на страната.

Политическа партия Русофили за възраждане на Отечеството взе участие в митинга.

Статията е прочетена 457 пъти
Назад към брой 215Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024