Какво иска „Неутрална България”? в брой 214

Какво иска „Неутрална България”?
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

1. Премахване на чуждите военни бази от територията ни с едностранно решение от страна на българското правителство, ако изберете такова.

От 2006 г. на българска територия действат абсолютно безплатно 4 военни бази на САЩ (не на НАТО), в които българската държава по договор няма право да знае какво се внася или изнася. Всяко едно българско правителство може да прекрати договора едностранно, без финансови последствия.

2. Неучастие на България с военна техника, жива сила и по никакъв начин във военен конфликт между две или повече други държави.

Платени коментатори ни обясняват, че трябва да заемем страна във военния конфликт Украйна – Русия, който всъщност е конфликт САЩ –  Русия. Така са обяснявали подобни платени коментатори, че през 1915 г. трябва да вземем страната на Централните сили, вместо неутралитет. Ако бяхме запазили неутралитет, сега щяхме да имаме излаз на Бяло море, Одринска Тракия и голяма част от Македония. Платените коментатори и платеният елит взема грешното решение. Резултат – Ньойският договор.

През 1940 г. ни се предлага неутралитет, срещу който получаваме Източна Тракия, Брегова ивица на Бяло море и статут на неутрална държава, неподкрепяла Хитлер. Платени коментатори и продажен елит избират другото решение. Резултат – Парижкият мирен договор през 1946-47 г., когато гърците искат български територии до Асеновград, а сърбите – до Перник. Спасява ни намесата на Сталин и неговият представител Молотов, имайки зад себе си силата на съветската армия. Тази, чийто паметник сега искат да съборят.

3. Неучастие в санкции срещу други държави. Санкции, които нанасят икономически щети на България.

Над 60 милиарда са щетите на България, затова че послушно и безропотно изпълнява санкциите, наложени от САЩ срещу Русия. Страната ни може спокойно да каже, че няма да участва в икономически мерки, които я прострелват в крака. За тази цел трябва да има правителство и присъствие в парламента, които Да имат това мислене. От избирателите зависи.

4. Неутралитет означава суверенитет. Да вземаме самостоятелно решения какво да строим, какво да не строим.

През 2010 г.  премиерът Борисов каза, че АЕЦ Белене е стратегически проект. Подкрепихме го. През 2011 г. тук дойде Хилъри Клинтън и на следващия ден Борисов обяви Белене за „гьол”. Защото Хилъри казала така и ние сме партньори. Значи по-добре е да не сме партньори, да сме неутрални и да решаваме сами дали да правим обект, който носи ползи на България, или да го прекратяваме, защото това е от полза за САЩ.

През 2014 г. дойдоха у нас трима американски сенатори и казаха да спрем Южен поток. Изключително изгоден за България проект. На власт бяха ДПС, БСП, ГЕРБ и те веднага спряха проекта. Такива повече не избирайте – Борисовци, които ви ограбват и клякат на външните господари, въпреки че те ги пишат в „Магнитски”, за да ги държат още по-здраво.

Неутралитетът означава да решаваме сами какво е изгодно за нас, какво - не.

5. Прекратяване на участието ни във военни блокове.

Това е най-сложната точка. Много хора казват: Да направим референдум за участието ни в НАТО! Не може! Със сегашния закон референдум по международен договор НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ! Който ви говори друго, ви лъже. От 2012 г. се опитваме да променим закона за референдумите в тази част. ГЕРБ, ДПС и БСП бяха против. Сега няма кой и как да промени закона, освен ако избирателите не вкарат 121 депутати от „Неутрална България”

Реалното е, че през настоящата 2024 година изтича 20-годишният договор с НАТО. И ако има българско правителство (и мнозинство в парламента), можем по устав да излезем от пакта. Мислете! Кой ще е на власт – зависи от нас!

Статията е прочетена 1267 пъти
Назад към брой 214Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024