Николай Малинов: Русофилите на България са стожер на свободата! в брой 214

Николай Малинов: Русофилите на България са стожер на свободата!
Категория: Сърцето, душата

Николай Малинов - лидер на „Русофили за възраждане на Отечеството“, пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита - Радио К2 и Канал 3 на 11.05.2024

Илиана Беновска: Вие сте символ на, няма да го скрия, ще го кажа с гордост, на уважението и любовта към Русия у българина! Което е мръсна дума. Вие сте заклеймен, на хартия, на думи, защото няма как да стане на дела, по закона „Магнитски“. Спряха Ви имейлите, сметките, дейността, опитаха се да Ви спрат да пътувате! Такъв закон, лично аз съм питала Кьовеши, не е валиден за България и за Европа!“, продължи Беновска.

Николай Малинов: Оценката на моите политически опоненти за мен е много важна. Защото, правейки си самооценка в личен план, гледаш как се отнасят към теб твоите приятели и твоите врагове, твоите опоненти. И ако от една страна моите противници, вчера Велизар Енчев се шегуваше с мен, че аз съм най-наказваният български политик в нашата съвременна история от американците и европейците, то в Русия съм най-награждаваният и най-добре посрещаният! Но въпросът е личен и ще Ви кажа нещо много интересно. На смъртния си одър баща ми ми каза: "Николай, няма да се занимаваш с политика! Имам 5 партийни школи, но не ставаш за политик". Баща ми беше разузнавач от Първо главно, турско-френско направление. Питам го защо, първият ми работен ден е в комсомола в Киев през 1988 г. Той ми каза: "С жени, пари и власт не могат да те купят, могат само да те ликвидират! Така че те заклевам да не се занимаваш с политика". Той почина 2004 г., а през 2005 г. Сергей ме включи в политиката. Напуснах политиката през 2015 г., заедно с него, когато дойде Мишо Миков. Но след всички тези арести на русофилите реших, че културното русофилство не е достатъчно, трябва да се начертаят векторите, посоките на партийното русофилство!“.

Водещата попита колко време е бил в ареста. Малинов отвърна, че само за 24 часа, но след това са наказали и съдията, който му е разрешил да пътува до Русия, за да се срещне с Путин. След това са наказали жена му и детето му.

Беновска: Орденът, който Путин Ви връчи, е голяма чест! Как я заслужих­те?

Малинов: Българската русофилска организация, възникнала през 2003 г., е първата в света, нарекла се пред Бога и пред човечеството русофили. През 2018 г. го реализирах, имаше и други желаещи, но Путин и моят съратник Лавров казаха – ти ще го правиш! Няма значение колко време няма да пътуваш. Ти това го правиш от 20 години, знаеш как се прави. И мисля, че основният удар срещу мен и нашите съратници е за това, че поставихме две основни задачи пред културното русофилство в България. Едното е борбата с българофобията в Русия, за което често с братушките влизам в доста сериозни сблъсъци. За съжаление тези мои публикации и борби в Русия често не се виждат!.

Беновска: Но нали често участвате в телевизион­ни предавания в Русия?

Малинов отвърна, че Вячеслав Никонов му е казал, че когато е в Москва го иска два пъти в седмицата в неговото предаване. Малинов обаче участва веднъж в седмицата, за да не омръзва на публиката и това е един от каналите, по които успява да каже нещо хубаво за България.

Малинов разказа, че е председател на Международното движение на русофилите. Събрали 380 човека от 134 страни. В ръководството са хора като Де Гол, Мандела, Стивън Сегал. Предстои конференция в началото на юни във Верона. Има акредитирани 30 човека за форума в  Петербург, който е най-големият политически форум в Русия. През лятото е имало среща Русия – Африка, Дилма Русеф е водила финансовата част, а Малинов културната. Това е един доста динамичен международен живот, който е част от политиката.

Беновска: Виждате, че Путин се укрепва, независимо от цялата атака на лагера на Байдън, нарочно го изолирам в САЩ, защото ако Тръмп дойде на власт, отношенията ще са други. Европа не може да претопи Путин! Разбира се, с Китай!“

Малинов отвърна, че Путин му е обяснил, че дълбоката държава се дели на две. Едните са тези, които искат да се договарят с Русия с пистолет до слепоочието. Другите са тези, които искат да се договарят по нормален начин.

Малинов: Администрацията на Тръмп приветстваше моето арестуване. Аз се надявам, че при следващия му мандат той ще се еманципира повече от това, което той нарича блато и следващата година ще тръгнат процеси на договаряне! Забелязваме през последните дни, че Америка не иска да взима активите на Русия, призна Путин за президент. Америка се държи по съвсем различен начин, не по този малоумен начин, като нашия съсед Европа. Това е и отговор на въпроса защо не участваме на европейските избори. Защото смятаме Европа за лош съсед!

Николай Малинов заяви: Ще участваме на парламентарните избори, защото си обичаме родината, въпреки тези шашкъни, които идват на власт, но те са български шашкъни. По този начин може би им даваме легитимация. На нашия терен ще има може би 10 формации, които говорят ляво, патриотично, русофилски. Но това е с  цел следващия златен пръст да бъде по-слаб! Това е умишлено създадено от тези, които дърпат конците в България, за да може да се размием и да отидем към модела златен пръст! Да съблазнят тези, които минат 4%, за да ги неглижират и маргинализират! Това е видно за хората, които се занимават с политика. Но избирателят продължава да гласува така наречения „полезен вот“, избира едни и същи шашкъни и после вика – леле, тия защо ни управляват! Ами има над 30 партии, изберете някой  друг!

Беновска: Искам да Ви задам два въпроса. Какъв е процентът, обемът и енергията и синергията на русофилите в България?

Малинов отвърна, че ние продължаваме да сме русофилски народ. Той разказа, че през декември са направили социологическо проучване и 64% от хората са казали, че са за дружба и възстановяване на отношенията с Русия. 29% от тях са заявили, че са русофили. Русофобите са между 4% и 8%. Останалите са колебаещи се. Това е потенциалът. А иначе в политическото русофилство ще има много хора на терен, за да може този вот да бъде разбит. „Всички ще говорят, че искат възстановяване на отношенията с Русия. БСП имат договор с „Единна Русия“, а не са ходили от 10 години! Ами вдигнете си задниците и отидете!“, заяви Малинов.

Беновска: Вие се разделихте с БСП отдавна?

Малинов отговори, че се е разделил с БСП през 2015 г., когато са му казали, че темата за референдум за излизане от НАТО не е актуална за БСП, а темата за Палестина и Украйна е прекалено екзотична. Затова е преценил, че мястото му не е в БСП, където е изкарал 27 години!

Беновска: Кое ви обединява в тази коалиция „Неутрална България“, русофили и комунисти?

Малинов: В коалицията влизат трите комунистически партии в България – БКП, ПКБ и „Комунисти на България“, влизат Александър Паунов, Иван Пенчев и Цеков. Това са автентични хора с ясно виждане за развитието на България! Левият електорат съществува. Разломът не е леви и десни, а Русия срещу анти-Русия!

Беновска: Кои са вашите противници сега на тези избори, опоненти? Само левият спектър, или ще бъдете критично настроени и към така наречените евроатлантици – Борисов, Пеевски, ПП-ДБ?

Малинов разказа, че в една партийна школа в Германия са им дали интересен пример как в Британския парламент младеж от лейбъристките среди се оглежда в консерваторите. Един старец го попитал защо ги гледа. Младежът отговорил, че иска да познава враговете си. Старецът му отвърнал – моето момче, твоите врагове са тук в Лейбъристката партия, а там са твоите политически опоненти!

Малинов продължи: Затова казах, че на терен излизат все повече партии с нашето говорене. Ние, когато направихме първото шествие за мир преди няколко години, ни казаха, че сме луди, че това са архаични неща. Аз казах тогава, че война в Украйна ще има, но това няма значение. Никой не слушаше тогава, но това е нашето предимство, добрите международни контакти! Той заяви, че имат две основни червени линии. На първо място държат за излизане от НАТО.

 Малинов: И ние сме против тази гейска Европа! Както казах преди малко, това е един отвратителен лош съсед с име Европа, който ни пикае в двора, закрива ни АЕЦ и ТЕЦ, лишава ни от историческо и културно наследство, Македония била нация! Затова растем бавно. Велизар Енчев ми вика – хайде да се обединим! Как да се обединя с човек, който иска достойно членство в НАТО? Тази работа няма как да стане. В Европа 720 депутата, от тях 17 ще са от България, обаче ние ще диктуваме политиката в Европа? Как ще стане? Хайде да защитим българския интерес в Македония!

. . .

Беновска: Ще намерите ли сътрудничество с „Възраждане“ и техния председател Костадинов, който е особено активен говорител срещу американските бази в България и против членството ни в НАТО?

Малинов отвърна, че „Възраждане“ смятат себе си за голям политически субект. Той продължи, че се разбира чисто човешки с Костадинов, но „Възраждане“ едва ли биха тръгнали да се коалират с „Неутрална България“! „Това е тяхна политика да са сами, сами да са големи, сами да управляват! Те ще са великият, голям „златен пръст“ на Бойко и Делян!“, категоричен бе той.

Статията е прочетена 1559 пъти
Назад към брой 214Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024