СЪЮЗ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ - 2004 Обединени и КОАЛИЦИЯ, ДЕКЛАРАЦИЯ в брой 208

СЪЮЗ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ - 2004 Обединени и КОАЛИЦИЯ, ДЕКЛАРАЦИЯ
Категория: Сърцето, душата

Водени от гражданския си дълг да отстояваме интересите на българските пенсионери, обединени от идеята за социална солидарност и справедливост, най - масовото пенсионерско сдружение в България СЪЮЗ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ–2004 ОБЕДИНЕНИ, коалиционни партньори и колективните членове на сдружението, призоваваме Народното събрание да подкрепи предложението на правителството на Република България, всички пенсии да се индексират с  мининимум11 процента от 1 юли 2024г. А повишаването на данъците  да стане балансирано, с цел подкрепяне  на бюджета в бъдеще, ако от това зависи повишаването  на пенсиите  през 2024год. Ние остро възразяваме срещу позицията на работодателските организации, които се противопоставят на тази индексация, изтъквайки недостатъците в пенсионния модел.

Като член на Европейския съюз, където средната пенсия е в пъти по-висока от средната пенсия в България, ние настояваме народните представители да подкрепят предложениетo за промени в Кодекса за социално осигуряване, предвиждащи преизчислявания на пенсиите през 2024г.

Ние обръщаме внимание на народните представители, че размерът на пенсиите чувствително се различава, заради голямата разлика на осигурителния доход през годините. За да се намали тази антисоциална разлика, ние държим да има периодично преизчисляване на пенсиите с актуалния среден осигурителен доход.

За да мобилизират своите структури, лидерите на пенсионерските организации започват срещи с българските пенсионери в областни центрове и в по-малки населени места с една цел – единение на пенсионерите около каузата за преизчисляване на пенсиите и подготовката на национален пенсионерски протест, на който ще настояваме народните представители да гласуват за нашите искания и те да бъдат вписани в „Бюджет 2024“.

Ние, българските пенсионери сме европейски граждани и искаме да изживеем достойно своите старини, защото сме  вложили своя труд за просперитета на Държавата

ДЕКЛАРАЦИЯТА е ПОКРЕПЕНА ОТ:

Отечествен  съюз; Национална инициатива „Социална солидарност ;Асоциация на пенсионерите и възрастните хора в България; Съюза на офицерите  и сержантите  от  запаса  и резерва; Съюза  на  военноинвалидите и военнопострадалите; Съюз на  ветераните от войните  в България; Движение  за  национално  единство  и  спасение ; Национално движение  РУСОФИЛИ; Спортно пенсионерско  сдружение “Здраве и Дълголетие“.

ПРЕДСЕДАТЕЛ  НА Съюз на пенсионерите – 204 Обединени           

/В. НИКОЛОВА/

Статията е прочетена 698 пъти
Назад към брой 208Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024