Подписано е Споразумение за сътрудничество между Съветския фонд на мира и Международното движение на русофилите в брой 206

Подписано е Споразумение за сътрудничество между Съветския фонд на мира и Международното движение на русофилите
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

На 30 август в Москва беше подписано Споразумение за сътрудничество между Съветския фонд на мира (СФМ) и Международното движение на русофилите (МДР). От името на Съветския фонд на мира документът беше подписан от президента Анатолий Карпов, а от името на Международното движение на русофилите – от председателя Николай Малинов.

В преговорите участваха още: Самир ал Гаднан, съосновател на Международното движение на сирийските русофили и президент на фондация „Светата земя“, председател на УС на Съветската фондация за мир С.Н. Бабурин.

Според страните светът трябва да засили взаимното доверие. И двете страни, позовавайки се на дългогодишни приятелски отношения и опит в съвместната работа, са единодушни в разбирането, че пълното взаимно разбирателство е ключът към успеха.

Съветският фонд за мир, като Съюз на миротворческите и хуманитарни обществени сдружения, декларира готовността си да подкрепи усилията на Международното движение на русофилите за укрепване на взаимното доверие в света и желанието да се разбираме, включително да възприемаме Русия без пристрастно отричане и скептична параноя.

Съветският фонд за мир е готов да сътрудничи с Международното движение на русофилите във всякакви проекти, насочени към отричане на неонацизма и русофобията, насочени към справедлив мир между народите. Страните се съгласиха, че сътрудничеството между тях се основава на приятелство, взаимно разбирателство и безвъзмездно. Съветският фонд за мир е готов да предостави помещения за нуждите на МДР.

Превод:  Валентин Григоров

Източник: ППВО

Статията е прочетена 818 пъти
Назад към брой 206Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024