Декларация На конгреса на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ във връзка със скандални разкрития за държавна измяна на водещи български политици в брой 203

Декларация На конгреса на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ във връзка със скандални разкрития за държавна измяна на водещи български политици
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

На 26 май т.г., българското политическо и публично пространство бе разтърсено от невъобразим скандал. Депутат на политическата партия „ПП – ДБ“, която се готви да управлява, изнесе аудиозапис на заседание на Националния съвет на тази партия, от който става ясно, че бъдещите ръководства на всички държавни служби, отговарящи за националната сигурност на държавата ни са съгласувани с „Посолството“. Най-чувствителните постове, които пряко отговарят за суверенитета и сигурността на България, се одобряват от чужда държава. Няма друга квалификация за такова политическо поведение на български политици освен „държавна измяна“. Ако българската прокуратура подмине този факт, това би означавало, че тя е на тотално подчинение на чужди сили; че тя всъщност се е отказала от своите функции на прокуратура; че тя е съучастник на това предателство.

Фактическото признание на водещи наши политици, че те са дали България на концесия, че те са васали на добре известни господари, трябва да събуди не просто отвращение в съзнанието на всеки нормален българин. Това признание трябва да бъде основа и отправна точка както за съдебно преследване, така и за безкомпромисното им отстраняване от политическия живот на страната.

През последните години бяхме свидетели на измислени шпионски скандали. Ръководители и членове на русофилското движение в страната ни бяха арестувани, в опит най-обикновена и нормална обществена дейност, която демонстрира уважение, признателност, дори любов към братски наш народ, да бъде квалифицирана като престъпна. Поръчковата атака, вдъхновена вероятно от същото това „Посолство“, обяви културни събития и издателска дейност за служене на чужда държава. Сега ще наблюдаваме внимателно каква оценка, и обществена, и политическа, ще получат действия, които съгласуват, с други думи получават разрешение от чужди държави, за ключови кадрови решения, които трябва да отстояват българския суверенитет.

Българският народ трябва да си отвори очите за истинските предатели на Родината ни и да даде суров урок на тези политици, които служат на чужди интереси. Без тази политическа чувствителност е невъзможен никакъв просперитет на държавата ни. Не е възможно никакво национално достойнство.

27 май 2023 г. III заседание на IVКонгрес на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството

Статията е прочетена 1137 пъти
Назад към брой 203Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024