Трето заседание на четвъртия конгрес на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството” в брой 203

Трето заседание на четвъртия конгрес на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството”
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

На 27 май 2023 година, в читалището на село Мрамор се състоя третото заседание на четвъртия конгрес на политическа партия „Русофили за възраждане на Отечеството“.

Гости на събитието бяха: Професор Нако Стефанов- председател на Българския национален комитет за мир; Адв. С. Мандиков- заместник-председател на политическа партия “ Българска пролет“; Професор П Братанов; Адв. А. Сираков- председател на партия „Нова сила“; Валентина Николова- председател на „Съюза на пенсионерите обединени 2004“;  В. Цеков- първи секретар на БКП;  Л. Мурджев- Брод за България и други обществени и политически дейци.

В своето експозе председателят Николай Малинов отчете изборните резултати на коалицията „Неутрална България“ в парламентарните избори,  провели се на 02.04.2023 г.

„Разбира се, резултатите на нашата коалиция не могат да бъдат разчетени като успех. Но те не бива да бъдат възприемани и като поражение.“-каза той.

А не е поражение защото Коалиция „Неутрална България“, с  получените 10 495 гласа (0.42% от действителните гласове),  се нарежда  на 9-то място сред участвалите 21 политически субекта. Пред нас са само  6-те политически формации, получили достъп до 49. Народно събрание (ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ,,Възраждане”, ДПС, БСП и ИТН), и двете формирования (,,Български възход” и ,,Левицата”), получили над 1% от действителните гласове. Един достоен резултат, заслужаващ уважение.

На делегатите бе раздаден политическият доклад за периода от октомври 20 22-ра година до май 2023 година.

Николай Малинов запозна присъстващите с основните акценти в доклада.

В Устава на Партията бяха направени някои необходими промени.

Промени бяха направени и в Националния Политически Съвет на Партията.

По тяхно желание бяха освободени: Николай Малинов – като председател на ППРВО и член на НПС; д-р Светлана Лакова – като Зам. председател по коалиционна политика и член на НПС;  полк. о.р. Петър Пандурски – като член на ИБ на  НПС; Добриян Малинов – като член на ИБ на НПС.

За нови членове бяха избрани: Валери Попов;  Георги Константинов; Запрян Тодоров;  Румен Георгиев.

Николай Малинов подаде оставка като председател на Партията по лични съображения и бе избран за Почетен председaтел на ППРВО.

За председател на Общопартийния контролен съвет на ППРВО бе избран бригаден генерал о.р. Димитър Шивиков.

Съгласно Устава на ППРВО ръководството и представителството  на Партията пое Главния секретар Валентин Григоров.

 29 МАЙ 2023

Статията е прочетена 1416 пъти
Назад към брой 203Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024