Обръщение на Обществения инициативен съвет „Воини за Мир” в брой 203

Обръщение на Обществения инициативен съвет „Воини за Мир”
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

БРОД за България / БНСМ

Обръщение на Обществения инициативен съвет „Воини за Мир”

Уважаеми колеги – генерали, офицери, старшини, сержанти и войници от запаса и резерва,

Уважаеми ръководства на военно – патриотични и родолюбиви съюзи и организации,

Дами и господа,

Общественият инициативен съвет „Воини за Мир“ се обръща с думи на благодарност към всички вас, които подкрепяте националната платформа „България – Зона на Мира! България – БРОД за Мир“.

Признателни сме Ви за проявената висока гражданска активност при провеждането на станалите традиционни походи за мир и набирането на необходимите подписи за провеждане на Националния референдум „България за мир и суверенитет“.

За добро или лошо ни е писано да живеем в преломно време и да участваме в събития с историческо значение.

В съседния двор, само на 400 км от нас, бушува пожарът на опустошителната войната. Със свити сърца наблюдаваме как в украинската касапница взаимно се унищожават два братски нам славянски православни народа. Безмерна е човешката трагедия. Хиляди са сринатите със земята градове и села. Съвсем реална е опасността да се разрасне пространствения размах на войната в Европа и да се стигне до Трета световна война и ядрена катастрофа. Затова искаме час по-скоро да се сложи край на кръвопролитието и се седне на масата на преговорите. България няма място в този въоръжен конфликт. Единствено правилна и национално – отговорна е политиката на неутралитет в тази прокси война за световно господство.

Ние, хората, които поехме обет да служим вярно на своя народ и посветихме живота си на отбраната и сигурността на Отечеството, сме сред Вас нашите майки и бащи, синове и дъщери, и заедно отстояваме националната кауза да живеем в мирна и просперираща България. В единението около национални идеи и жизненоважни национални интереси е силата на българския народ. Не са за подценяване призивите на фашизирани елементи за провеждане на български Майдан и разпалване на гражданска война. Само заедно, с общи усилия, можем да се противопоставим на войнолюбците и разединителите на нацията и да устоим каузата за мир и суверенитет.

В навечерието сме на поредния и най-голям „Поход за Мир“. На 18 юни по площадите и улиците на столицата и в още 44 града на страната и чужбина ще излязат хиляди активни български граждани за да демонстрират своята воля за мир и против войната.

По този повод и във връзка с референдума, от името на Обществения инициативен съвет „Воини за Мир“ се обръщаме към всички, които искат да живеят в мирна и просперираща България като Ви

П Р И З О В А В А М Е:

1. Включете се масово в седмия пореден „Поход за Мир“, който ще обхване цялата страна. Привлечете в това всенародно благородно дело вашите близки, приятели и колеги. Не стойте безучастно, като странични наблюдатели, в съдбовно за бъдещето на България и за живота на вашите деца и внуци време!

2. Използвайте създадените от организаторите на похода възможности за да се подпишете, ако все още не сте го сторили, в подписката за набиране на подписи за провеждане на Националния референдум „България за мир и суверенитет“.

3. Активизирайте дейностите на военно-патриотичните и родолюбиви съюзи и организации по набирането на необходимите подписи за провеждане на Националния референдум. Подкрепете усилията в това отношение на Обществения инициативен съвет „Воини за Мир“ и на създадените областни и общински съвети. Създайте, там където това не е направено, нови такива. Окажете им необходимата помощ и съдействие за осъществяване на тяхната народополезна дейност. Общата работа в интерес на мира и против войната в никаква степен не засяга самодейността и самоуправлението на военно-патриотичните съюзи и организации.

4. Станете при възможност доброволци по набиране на така необходимите 400 000 подписа за провеждане на Националния референдум „България за мир и суверенитет“. Помогнете за създаване на условия щото всички които желаят да подкрепят подписката за референдума да имат тази възможност за волеизява. Побързайте, защото до крайния срок – 10 юли, остава малко време.

5. Бъдете бдителни и не позволявайте на злонамерници и провокатори да помрачат и опорочат мирните митинг-шествия на свободните български граждани.

Уважаеми дами и господа, колеги,

Над България са надвиснали градоносните облаци на войната. От всички нас подкрепящи платформата „България – Зона за Мир! България – БРОД за Мир“ и от суверена – целокупния български народ, зависи успехът на националната кауза за мир и национален суверенитет.

Неподозирани са възможностите на гражданското движение за мир, което набира сили и влияние. То е силен инструмент и фактор, който може да отрезви главите на военнолюбците.

Затова зовем за активно участие във всички инициативи на Националния обществен съвет и на Съвета „Воини за Мир“!

Подкрепете ни!

България над всичко! Да живее България!

Обществен инициативен съвет „Воини за Мир“

Статията е прочетена 1427 пъти
Назад към брой 203Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024